El pensador

Páginas: 4 (818 palabras) Publicado: 20 de noviembre de 2011
1er Batx.

El pensador

Aquesta escultura s’anomena El pensador de Auguste Rodin. Va ser esculpida entre els anys 1880 i 1900 amb la tècnica de la fosa. Aquesta escultura exempta està feta debronze i pertany a l’estil impressionista. Actualment es troba al Musée Rodin, a París.

Auguste Rodin realitza l’escultura d’un home nu, amb els braços, les mans i els peus sobredimensionats,assegut en una roca. Les tors, lleugerament inclinat endavant, fa que el seu cap descansi damunt la mà dreta mentre que el braç esquerre descansa relaxat a la falda, composició que confereix al personatgeuna actitud clarament reflexiva.

L’escultura presenta una clara composició centrípeta, és a dir, cap endins, desvinculant-se de qualsevol relació amb l’entorn exterior. Les trets anatòmicsprincipals del personatge es relacionen entre si de manera que és possible inscriure compositivament tota l’escultura en una figura geomètrica regular.

En el tractament anatòmic, sorprèn el modelat entensió de tots els músculs del cos, com si enlloc d’estar fent un exercici mental estigués fent un gran esforç físic. Aquesta paradoxa s’ha d’entendre a partir de la voluntat de l’artista de donarvida a les seves figures, representant-les en moviment.

El pensador presenta algunes diferencies en l’acabat de l’obra. Els dits i les mans són les parts més treballades, probablement amb l’objectiude conferir una major vitalitat al personatge i d’incorporar interessants jocs lumínics a la superfície.

L’escultor francès dotava al seu treball de gran força psicològica expressada a través delmodelatge i la textura. En l'art Rodin es fonen una tècnica impressionista, que amb la rugositat de les superfícies i la multiplicació de plànols obté efectes de llum, la profunditat vital i la forçacolosial que anima les figures. Se li considera un dels escultors més importants del segle XIX i principis del XX.

Aquesta escultura pertany a l’estil impressionista, pero no existeix escultura...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Yo Pensador
  • Pensador
  • pensadores
  • el pensador
  • El Pensador
  • pensadores
  • Pensadores
  • Pensadores

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS