El pensador

Páginas: 3 (531 palabras) Publicado: 23 de febrero de 2012
El pensador

Títol: El pensador
Autor: Auguste Rodin
Cronologia: 1880 - 1900
Estil: Impressionista
Material: Bronze 
Tipologia: Escultura exempta
Tema: Simbòlic
Localització: Musée Rodin(París)

Context Històric
Rodin i els primers pintors impressionistes constitueixen la primera generació d’artistes que es va afirmar durant la Tercera República Francesa. La burgesia liberal, ques’havia oposat al despotisme del Segon Imperi, aleshores va assumir el poder després del desastre de la guerra francoprussiana del 1870 i de l’experiència de la Comuna de París. Enriquida gràcies a laRevolució Industrial, l’expansió econòmica i especulació financera, aquesta burgesia no tenia gens d’interès pels vestigis del passat. Les evocacions històriques o mitològiques de les obres academicistesque s’oferien als salons oficials d’artistes francesos ja no es corresponien amb l’estètica d’aquesta nova classe social que pujava, els principis i els valors de la qual es reflectien en les ideesd’independència, sinceritat i individualisme. Rodin se’n va agafar a aquestes idees i les va aplicar amb mitjans nous no utilitzats, i això va comportar l’evolució d’un nou llenguatge artístic.
L’impressionisme és un corrent nascut a França, el nom va ser donat el 1874 per un crític d’art fent referència a una pintura de Monet que portava el títol Impressió Sol Ixent. Exhibida a la primera exposiciódels impressionistes. Dins de l’ impressionisme, la representació artístic no havia de deixar-se influir ni per la imaginació ni per la raó, ni per les emocions, només havia de reflectir allò quecaptés la retina de l’ull.
Descripció formal:
L’ autor realitza una escultura d’ un home nu amb els braços, les mans i els peus desmesurats i desproporcionats, assegut en una roca. Els tors del’escultura està lleugerament inclinat cap endavant i el cap és sostingut pel puny del braç esquerre. L’altre braç, el dret recolza estirat i relaxat sobre la seva cama dreta, tote ll en una posició de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Yo Pensador
  • Pensador
  • pensadores
  • el pensador
  • El Pensador
  • pensadores
  • Pensadores
  • Pensadores

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS