El Pianista

Páginas: 8 (1920 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2012
EL PIANISTA
DE ROMAN POLANSKI

17-11-11

Fitxa Filmogràfiques

Títol: El Pianista.
Any: 2002
Director: Roman Polański
Nacionalitat:
Alemanya, Francià, Estats Units, Polònia.
Actors: Adrien Brody, Thomas Kretshmann, Frank Finlay, Maureen Lipman, Emilia Fox, Ed Stoppard ,Julia Rayner i Jessica Kate Meyer.
Durada: 150 minuts.

BIOGRAFÍA DEL MÚSIC JUEU-POLONÉS
Es un compositor ipianista polonès ascrito al moviment romàntic, considerat com un dels més grans compositors de música per a piano. Va néixer el 4 de març de 1810 a Zelazowa Wola, prop de Varsòvia. Fill de pare francès i mare polonesa, va començar a estudiar piano als quatre anys, als vuit oferia un concert privat a Varsòvia. Més tard va estudiar harmonia i contrapunt en el conservatori d'aquesta ciutat. També vaser precoç com a compositor, la seva primera obra publicada data de 1817. Va donar els seus primers concerts com a virtuós l'any 1829, a Viena, on va viure durant els dos anys següents. Excepte durant breus absències, a partir de 1831 va viure a París, on es va convertir en un prestigiós professor, pianista i compositor. En 1837 va iniciar una relació íntima amb l'escriptora francesa GeorgeSand. El 1838 va emmalaltir de tuberculosi i es va traslladar a Mallorca, a les illes Balears. Allà, a la cartoixa de Valldemossa, Sand el va atendre en la seva malaltia fins que les contínues disputes entre els dos van conduir a la seva ruptura l'any 1847. A partir de llavors la seva activitat concertística es va limitar a diversos recitals a França, Escòcia i Gran Bretanya. Va morir a París el 17d'octubre de 1849, víctima de la tuberculosi.

Pràcticament totes les composicions de Chopin són per a piano. Encara que expatriat, sempre va ser lleial a Polònia, un país esquinçat per les guerres, les seves masurques reflecteixen els ritmes i melodies del folklore polonès i les poloneses estan marcades per l'esperit heroic de la seva pàtria. La influència que sobre ell va exercir el compositord'òpera italià Vincenzo Bellini també es pot apreciar en les seves melodies. Les balades, scherzos i estudis (cadascun d'ells centrat en un problema tècnic específic) són mostra de la seva amplíssima obra per a piano sol. La seva música, romàntica i lírica, es caracteritza per les dolces i originals melodies, les refinades harmonies, els ritmes delicats i la bellesa poètica. Va influir notablement sobrealtres compositors, com el pianista i compositor Franz Liszt i el compositor francès Claude Debussy. Les seves obres publicades inclouen 55 masurques, 27 estudis, 24 preludis, 19 nocturns, 13 poloneses i 3 sonates per a piano. Entre les seves altres obres destaquen els Concerts de joventut, en mi menor i fa menor opus 11 i opus 21, respectivament (ambdós per a piano i orquestra, en els doss'aprecia la influència, tant en la seva forma com en la melodia, dels concerts per a piano de Johann Nepomuk Hummel), així com una sonata per a violoncel i piano i 17 cançons.

Lloc geogràfic

-Al lloc geogràfic de la pel·lícula el pianista són aquets següents:

Continent: Europa.
País: Polònia
Ciutat: Varsòvia
Barri: Praga



EixCronològic

1.-Busca informació sobre la primera peça musical que toca al piano indicant Wladyslaw Szpilman a la ràdio quan es produeix el bombardeig. Digués qui és l’autor i quina és la peça que toca al piano. Acontinuació vusca en mp3 i penja l’arxiu.
Chopin va dedicar aquesta obra a la seva germana gran, Ludwika Chopin Publicat per primera vegada 26 anys després de la mort del compositor, lapeça que normalment es coneix com Lent Amb gran expressions , del seu ritme marcat. De vegades també es diu reminiscència .

Compositor: Frédéric Chopin.

La peça és: Nocturne in C-sharp minor
http://www.youtube.com/watch?v=cectrAqFSZQ
2.-Per què creus que Szpilman té tanta sort al llarg de la pel·lícula: Canvia de treball, no és deporta com la resta de la família, l’ajuden amb una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Pianista
  • el Pianista
  • el pianista
  • Pianista
  • El pianista
  • El pianista
  • El Pianista
  • El Pianista

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS