El pianista

Páginas: 2 (354 palabras) Publicado: 29 de junio de 2014
El Pianista
El pianista és un drama, sobre la segona guerra mundial, basat en la història personal del pianista polonés Wladyslaw Szpilman, a Varsòvia entre els anys 1939-1945. Aquesta pel·lículaens pretén mostrar les injustícies comeses en esta guerra i la situació per la qual van passar els autèntics perdedors de la guerra, els jueus.
Hitler des del moment que puja al poder l'any 1933,concentra tots els seus esforços a obtindre el poder absolut. En 1934 després de la mort de Hindemburg; ho aconsegui, i ací comença la dictadura. En el 1933 Hitler instaura el primer camp de concentració,i més tard el d'extermini, era la primera vegada en la història que es creava un lloc específic per a eliminar persones, d'una manera tan mecanitzada. La pel·lícula ens mostra uns dels guetos mésfamosos, el gueto de Varsòvia. Tots jueus, estarien obligats a viure en un poc per cent de la superfície de la ciutat, els edificis que van quedar dins del gueto estaven en males condicions i no tenieninstal·lacions sanitàries. El gueto estava rodejat per un alt mur de tres metres coronat amb fils d'aram de pua que separava per complet als jueus del món exterior, mur que a l'intentar creuar-ho moltsvan morir. Les racions de menjar eren mínimes, la qual cosa causava moltes morts. Amb això es pretenia assegurar la puresa racial del poble alemany, s'afirmava que la raça ària havia de ser protegidaper mitjà de l'exclusió dels què presentaven qualsevol discapacitat física. La qüestió racial va arribar fins a un cert punt de realitzar persecucions als jueus, tal com mostra la pel·lícula, a unjueu no se li considerava persona, se li tractava pitjor que a un animal, palisses, humiliacions, assassinats a xiquets, ancians, dones… no importava l'edat, simplement perquè eren jueus.
Lapel·lícula, amb la intervenció de l'oficial alemany, ens demostra que no tots els alemanys estaven d'acord amb el règim encara que ho seguiren. I demostra la valentia de l'oficial, al no deixar-se influir per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Pianista
  • el Pianista
  • el pianista
  • Pianista
  • El pianista
  • El pianista
  • El Pianista
  • El Pianista

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS