El Pianista

Páginas: 2 (406 palabras) Publicado: 2 de marzo de 2013
La pel•lícula passa a Polònia durant la segona Guerra mundial. Hi ha un home, que es diu Szpilman, que és jueu i un dels millors pianistes polacs del moment.
Un dia, al arribar a la casa on viviaamb els seus pares escolta per la radio que Gran Bretanya i França han declarat la guerra a Alemanya.
Als jueus cada cop els prohibien més coses, des de tenir més d'uns certs diners fins a entrar abars i botigues.
El dia 31 d'Octubre es crea el ghetto jueu, un barri separat de la ciutat per un mur. Allà hi han de viure tots els jueus estrets i amb males condicions. Els guàrdies entraven a la nitmatant persones i emportant-se el que volien.
Mentrestant passava tot això, Szpilman treballava en un bar tocant el piano. Un dia detenen un seu familiar per ser jueu, però Szpilman aconsegueix quel'alliberin.
Els dies passen i van posant més normes, com la de que necessiten uns papers per poder treballar.
El 15 de març tots els que treballaven amb Szpilman i la seva família són enviats aun gran pati ple de jueus. Estan allà uns dies morts de gana, fins que els envien amb un tren a un lloc per matar-los. Szpilman aconsegueix fugir, torna al ghetto i s'amaga 2 dies al bar on haviatreballat. Quan el descobreixen comença a treballar pels Alemanys, on almenys li donen alguna cosa per menjar.
Quan aconsegueix escapar-se, una seva amiga li deixa un pis per amagar-se a la ciutat i unaadreça d'emergència per si cas. Al cap d'uns dies fa massa soroll i una dona el denuncia. Aquest va a la direcció d'emergència on passa la nit. El dia següent li proporcionen un pis on hi està untemps, fins que ha de fugir perquè bombardegen el bloc.
Quan ja esta tot cremat i en ruïnes torna al pis on havia estat. El troba un capità nazi, però aquet, al sentir que toca el piano molt bé li dónamenjar i la seva jaqueta.
Els russos passen per davant de la casa on es troba Szpilman i aquet surt al carrer per rebre'ls. El prenen per un nazi, ja que porta posada la jaqueta que li ha deixat,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Pianista
  • el Pianista
  • el pianista
  • Pianista
  • El pianista
  • El pianista
  • El Pianista
  • El Pianista

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS