El procés de producció del sucre

Páginas: 3 (670 palabras) Publicado: 22 de diciembre de 2014
EL PROCÉS DE PRODUCCIÓ DEL SUCRE

Introducció
El sucre s’extreu de vàries plantes (remolatxes sucreres, canya de sucre, etc.). En aquest cas, però, tractarem el procés de producció del sucre apartir de la canya de sucre.
El sucre es produeix en fàbriques normalment properes als camps de conreu. En el cas de la canya de sucre, aquestes fàbriques no sols produeixen sucre, sinó també melassa(per fer alcohol) i cel·lulosa per la producció de paper.
La canya de sucre
La canya de sucre o Sacharum officinarum creix en les zones tropicals. Pot arribar a una altura de cinc metres i estàformada d’un 16-20% de sucre, 14% de fibres i 60-75% d’aigua.
Per sembrar es reparteix el tros de la planta anomenat canya llavor pel camp cada cinc anys. La primera collita es pot fer després de onze asetze mesos. Una collita dóna entre 60 i 150 Tm de canyes per hectàrea.

Procés de producció

1. Collita
Dependentment de la localització i la varietat de canya es fa una collita entra cada 11 i17 mesos. Rendiment del 11%
La collita es pot ser manual o mecànica:
Collita mecànica: màquines recol·lectores tallen les canyes, treuen les fulles amb ventiladors i les comprimeixen. Poden collirfins a 30 Tm/hora.
Collita manual: es tallen les canyes amb matxets i s’enrotllen amb fils.
Actualment la collita es gairebé exclusivament mecànica, perquè dóna un major rendiment. La collitamanual sols és emprada en camps que no permeten l’ús de màquines o en zones poc desenvolupades.
Una vegada s’han collit les canyes s’han de transportar ràpidament a la fàbrica per no perdre sacarosa(sucre de la canya de sucre).

2. Mòlta
Una vegada arribada a la fàbrica la canya és mòlta en molins per extreure’n el sucre. Durant el procés s’afegeix aigua calenta per facilitar la mòlta i perextraure el màxim rendiment d’extracció de sucre possible.
D’aquí es treu la fibra de la canya que es pot utilitzar per a la producció de paper o d’aliment per bestiar.

3. Clarificació
Aquest pas...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estudi del procés de producció del clor
  • Antonio José De Sucre: Procer Venezolano
  • Producci N De Lana Y Sombreros En Sucre
  • Proc
  • proc
  • Proc
  • Proced
  • Proce

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS