El profesor de matematicas

Páginas: 2 (385 palabras) Publicado: 13 de noviembre de 2014
ISAAC NEWTON
Isaac Newton va néixer el 25 de desembre de 1642 a Woolsthorpe-by-Colsterworth, Lincolnshire, Anglaterra. Va néixer tres mesos després de la mort del seu pare. Va néixerprematurament, i era molt petit; Quan Newton tenia tres anys, la seva mare es va tornar a casar i va anar viure amb el seu nou marit, el Reverend Barnabus Smith, deixant el seu fill a càrrec de la seva àviamaterna, Margery Ayscough. Al jove Isaac no li agradava el seu padrastre, i tenia un cert ressentiment contra la seva mare per haver-s'hi casat, com es veu per aquesta anotació en una llista de pecatscomesos fins als 19 anys: "Amenaçar el meus pare i mare Smith de cremar-los amb la seva casa"
Al 1677, Newton va reprendre els seus treballs sobre la mecànica: la gravitació i el seu efecte sobre lesòrbites dels planetes, fent referència a les lleis de Kepler, i parlant amb Hooke i Flamsteed. A partir de les lleis de Kepler, ja havia deduït que la gravetat havia de ser inversament proporcional alquadrat de la distància, i va calcular la força que seria necessària perquè la Terra mantingués la Lluna en òrbita, però com que partia de mesures incorrectes del radi de la terra, els resultats no licoincidien, i la va abandonar. Més endavant, però, en conèixer mesures noves més exactes, va veure comprovada aquesta conjectura i va continuar per aquesta via. Va publicar els resultats el 1684, animatpel seu amic Edmond Halley a De motu corporum in gyrum (1684). Aquest treball ja contenia les bases de les lleis del moviment que s'enunciarien als Principia.
Com a professor Lucasià, des del 1670 a1672, Newton també havia de donar classes d'òptica. Durant aquest període va investigar la refracció de la llum, demostrant que un prisma triangular podia descompondre la llum blanca en un espectre decolors, i que una lent i un segon prisma podien recompondre l'espectre multicolor en llum blanca.
També va demostrar que la llum de color no canviava les seves propietats separant-ne un raig de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Profesora en Matemática
  • Profesora de matematica
  • Profesor De Matematica
  • profesor de matemática
  • Profesora Matematica
  • profesora de matematicas
  • Profesora De Matematica
  • Profesora En Matemática

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS