El Rai De La Medusa

Páginas: 2 (497 palabras) Publicado: 29 de octubre de 2011
EL RAI DE LA MEDUSSA

Pintura a l'oli sobre tela (493,4 cm. X 725,8 cm.). El rai de la Medusa, quadre pintat per Theodore Géricault entre 1818 i 1819, actualment es conserva al museu del Louvre,París.

Géricault utilitza una pinzellada espessa, que es el que pot donar una certa sensació de cos i matèria en el quadre.
En l'obra, el pintor representa davant les costes d'Àfrica, l'angoixai l'agonia dels nàufrags. Géricault proclama el seu rebuig a la pintura històrica, retratant en grans dimensions un fet de l'actualitat d'aquells temps.
Importància del color sobre el dibuix: Lesfigures estan fetes a base de taques de color, en general, encara que algunes figures tenen algunes parts en les que utilitza una línia més definida. Inclús el cel, està fet a base de granspinzellades.

Els línies estan situades en direcció a la bandera perque és el punt simbòlic del quadre i fent que totes les figures senyalin aquest pun, consegueix encara més importancia.
Utilitza colorsfoscos que aprofundeixen la dramatització de l'escena i juga amb els tons per crear clarobscurs. El focus del clarobscur apareix en la zona mes clara del cel que contrasta amb alguns dels nàufragspintats amb colors més freds i apagats. I aquests personatges fan resaltar les figures més clares.
El pintor representa l'espai i la profunditat utilitzant una línia d'horitzó i creant diferents plansdins de la mateixa bassa. Tambè crea sensació de moviment amb els plecs en les teles donant la impressió que hi ha molt vent sobretot per la vela. Tambè hi pinta un mar tempestuós, molt agitat, amb unesonades molt grans per donar més moviment a l'escena.
Encara que tots es reuneixen en el centre del quadre, la composició és oberta perquè algunes figures es surten del rai, com per exemple elshomes morts que tenen una part del cos en l'aigua i l'altra en la bassa, etc.
La intenció de Géricault en pintar aquest quadre és proclamar el seu rebuig a la pintura històrica, retratant per primera...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cuadro rai de la medusa
  • El Rai De La Medusa
  • raió
  • RAI
  • medusa
  • medusas
  • la medusa
  • medusas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS