el sarcofag dels esposos

Páginas: 3 (640 palabras) Publicado: 29 de marzo de 2013
Sarcòfag dels esposos


a) Situeu l’obra en el context cronològic, històric i cultural corresponent.

L’obra original va ser realitzada al 520 a.C. Per tant, podem situar l’obra a finals del’època Romana anomenada Monarquia. Va ser una etapa governada per reis de la civilització etrusca, que va habitar el que es coneix com la Toscana.
Va ser una etapa dominada per creences religioses iritus funeraris, presents en el seu art, que donà una gran influència a l’art romà.

b) Digueu a quin estil pertany l’obra i enumereu cinc característiques formals o conceptuals de l’arquitectura,l’escultura o la pintura d’aquest estil.

L’obra, pertany a l’estil etrusc que rep les influències artístiques de les cultures d’Àsia Menor i de Grècia. Utilitza en la seva arquitectura l’arc i la volta,elements d’origen mesopotàmic. Destaquen per dos tipus de construccions: la tomba, excavada a la roca i on la pintura al fresc està present representant escenes de la vida quotidiana; i els temples,que organitzen els seus espais a partir de planta rectangular, aixecat sobre un podi, cel•la dividida en tres espais i entrada única per la façana d’entrada a la qual s’hi accedeix per unes escalesd’accés. Introdueixen l’ordre toscà. A la seva escultura tenen voluntat realista i el retrat és el gènere més important, provinent de les mascaretes funeràries.
Tot i això, les seves escultures,utilitzen la geometria i tenen un cert hieratisme, a més d’utilitzar com a materials el bronze i la terracota.






c) Descriviu el tipus de planta, les parts dels espais interior i exterior, elselements de suport (pilars i columnes i l’ordre a què pertanyen), els suportats (voltes, cúpules, cimboris, arquitraus…) i la decoració escultòrica d’aquesta obra.

Aquesta escultura, representa unsarcòfag en forma de llit (kliné), amb les figures reclinades d’un home i una dona. L’home, esta amb el tors nu i va descalç, en canvi, la dona porta una túnica, unes sabates punxegudes i una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sarcòfag dels esposos i Ara Pacis Augustae
  • Historia de l'art. sarcofag dels esposos
  • Análisis del Sarcófago de los Esposos
  • La Esposa
  • mi esposo
  • esposa
  • Las Esposas
  • la esposa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS