El sostre de la Terra

Páginas: 5 (1222 palabras) Publicado: 13 de octubre de 2014
El sostre de la Terra, l'arrel més profund

1. Busca al material teòric del segon lliurament i escriu de forma sintètica en què consisteix aquest model dinàmic de l'interior del planeta Terra.
El model dinàmic estableix l’estructura de la Terra composades per quatre capes concèntriques amb rigidesa i comportaments mecànics diferents formada per la Litosfera, Astenosfera, Mesosfera i Endosfera.2. a) Fes recerca i defineix què mesura la magnitud física de la densitat. b) Observa la fotografia: ambdós masses són iguals (1 kg de suro i 1 kg de ferro), perquè si tenen la mateixa massa el suro ocupa més espai (volum)?
a) La magnitud física de la densitat es la raó entre la massa d’un cos i el volum que ocupa.
Densitat: = m
V
b) Perquè la densitat del suro es menor que ladel ferro.

3. a) Què és necessari (en relació a la densitat i les partícules que formen una massa) per tal que un cos suri a dintre d'un altre? Pensa en perquè un vaixell, que pot pesar moltes tones, sura dintre de l'aigua. b) Què vol dir que un cos o una massa té una densitat de 3,3 g/cm3?
a) Perquè un cos suri dintre d’un altre cal que el cos que sura tingui una densitat menor que l’altre.Un vaixell flota perquè te menys densitat que l’aigua. Aquest encara que molts d’ells siguin de ferro i per tan tindrien que enfonsar-se no ho fan perquè aquest esta ple d’aire que es menys dens que l’aigua.
b) Significa que 3,3 g de massa d’aquest cos ocuparan 1 cm3.

4. Torna a fer recerca i respon: quina es considera que és la densitat mitjana de l'escorça? I del mantell superior? Escriu lesdades en g/cm3.
La densitat mitjana de l’escorça es de 2,7g/cm3 i la densitat del mantell superior 3,5g/cm3.
5. Deixa "block height" i "liquid density" sense tocar i vés pujant "block density" sense parar. a) Què acaba succeeïnt? b) Per què creus que passa això? c) Segons aquest model, quina seria llavors la densitat màxima que pot tenir la nostra escorça per tal que no s'enfonsi en el mantell?a) Quan pujo el “Block density” aquest s’enfonsa.
b) Perquè la seva densitat es major a la del “liquid density”.
c) La densitat màxima que pot tenir la nostra escorça perquè no s’enfonsi en el mantell es de 3,2g/cm3
6. Clica "Reset" (abaix a l'esquerra) per tornar a posar les dades per defecte. Ara deixa "block height" i "block density" sense tocar i vés pujant "liquid density" sense parar.a) Què succeeix? b) En una Terra amb un mantell amb una densitat molt més gran que la que tenim, com serien llavors les muntanyes, segons aquest model?
a) Quan pujo el “liquid density” l’escorça sura.
b) Les muntanyes serien molt més altes.
7. Clica "Reset" (abaix a l'esquerra) per tornar a posar les dades per defecte. Ara deixa "liquid density" i "block density" sense tocar i vés pujant fins elmàxim possible "block height". Segons aquest model, quina profunditat màxima podria arribar a tenir teòricament el Moho?
La profunditat màxima que podria arribar a tenir el Moho seria de 100 km.
8. En el cas anterior, a) calcula l'alçada que tindria aquesta muntanya tenint en compte que: Alçada muntanya (sobre el nivell del mar) = Block Height - Block Root. El número que t'ha sortit serial'alçada màxima que podria tenir una muntanya al nostre planeta, no? b) Per què creus que no hi ha cap muntanya amb aquesta alçada, quina profunditat màxima dóna el GOCE pel Moho en aquesta zona? Ha d'haver-hi altre factor que influeix en l'alçada de les muntanyes. Mira aquesta fotografia:
h – r= 18,2 km.
a) L’alçada de la muntanya seria de 18,2 km.
b) Perquè el gruix total de l’escorça en cap momentarriba a 100km, la profunditat del moho per aquesta zona es 32,7 km.
c) El factor que pot influir en l’alçada de les muntanyes es el temps, pluges, calamarsa, neu...
9. Tornem al model. Clica "Reset" (abaix a l'esquerra) per tornar a posar les dades per defecte. Ara anem a comprobar que aquest model constata la profunditat pel Moho que el satèl·lit GOCE ens va donar per aquesta zona. Per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • los terros
  • terros
  • terra
  • terre
  • Terre
  • la terra
  • terro
  • terra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS