El Treball Social I La Gent Gran

Páginas: 18 (4437 palabras) Publicado: 12 de abril de 2012
La feina del Treballador Social en un entorn de vellesa té com a objectius:
▪ Disminuir l'impacte que sovint suposa l'ingrés en la vellesa i en tot aquest àmbit i totes les necessitats, tant per als familiars com per al avi/àvia.  Ajudar a conèixer els recursos de què disposen els familiars i els residents. Assessorar en la resolució de qualsevol problemàtica social que pugui sorgir. Orientarsobre els diversos recursos socials o entitats que puguin tenir incidència en l'entorn sociofamiliar.

▪ ▪ ▪

Suport personal, social i familiar (treball social)

Serveis bàsics per la gent gran a Catalunya:
Recursos sociosanitaris A les portes del segle XXI, l'increment de la població de gent gran es pot considerar un dels signes més evidents del que ha estat l'evolució i el progrés que hem viscutdurant el segle XX en tots els àmbits, no únicament en l'àmbit mèdic o sanitari, sinó també i de manera especial en l'aspecte econòmic i social.   Aquest increment comporta l'augment de determinades malalties cròniques i invalideses, i això fa que les necessitats sanitàries siguin canviants i s'ampliïn quan augmenta l'edat.   Per donar una resposta, tant sanitària com social, a aquesta situació, esva crear el pla sociosanitari, adreçat especialment a la gent gran malalta. Es tracta d'un model d'atenció a la gent gran, des del vessant sanitari i social, en el moment que emmalalteix, i que prioritza el seu manteniment en l'entorn familiar i social. L'esforç ha de centrar-se, en totes aquelles activitats que possibilitin una millora de la qualitat de vida de la gent gran i de les sevesfamílies curadores.  

Existeixen tres tipus de places de llist a Centres SocioSanitaris: • llarga estada • • • curta estada convalescència pal·liatius

Des de l'atenció primària en salut es pot donar atenció integral (sanitària i social) al domicili   a les persones grans, dependents i/o malaltes, cal demanar informació al vostre centre d'atenció en salut, sobre el programa ATDOM i/o  Salut a casa.Servei d'acolliment diürn per a gent gran Els serveis d'acolliment diürn per a gent gran donen suport a les persones grans que necessiten organització, supervisió i assistència en les activitats de la vida diària i complementen l'atenció pròpia de l'entorn familiar. Els objectius dels serveis d'acolliment diürn per a les persones grans, són els següents: - Oferir un entorn adequat i adaptat a lesnecessitats d'atenció de les persones. - Afavorir la recuperació i el manteniment de l'autonomia personal i social. - Mantenir la persona en el seu entorn personal i familiar en les millors condicions. - Proporcionar suport a les famílies en l'atenció a les persones grans dependents.

Aquest tipus de servei diürn està destinat a persones que presenten diversos graus de dependència o manca d'autonomiapersonal, però que poden viure a casa seva, ja sigui sols o en família.   El tipus d'avi que accedeix a aquest servei és, normalment amb deteriorament cognitiu -demència- o amb algun tipus de deteriorament físic, per exemple de mobilitat. En tot cas, la persona atesa precisa ajuts per a les activitats de la vida diària (vestir-se, menjar, caminar, dutxar-se...).  No obstant gaudeixen, alhora,dels mateixos serveis que els casals: dutxes, menjador, perruqueria, podologia donant cobertura mèdica i rehabilitadora, solen estar en establiment que també tenen casal d'avis, o ubicats en residència que també ofereixen el servei de centre de dia.

Normalment el transport diari a l'establiment, ha d'anar a càrrec de la família, o si precisa transport adaptat, molts municipis en cobreixen una partdel cost, en forma de subvenció.   L'accés a aquests establiments, si es precisa subvenció és el mateix que per residència (Llei de la Dependència). També hi ha establiments que ofereixen el servei de tipus privat. Persones usuàries: Poden ser usuàries d'aquests serveis aquelles persones grans amb residència a Catalunya que precisin l'atenció en l'organització, supervisió i assistència en les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tecnologia I Gent Gran
  • tecniques de treball i comunicacio
  • Treball Mar I Cel
  • Treball Bus
  • TREBALL FUNCIONS I CAPACITATS
  • 6 Treball I Energia
  • Treball De Recerca I Creaci
  • Treball I Salut. Exercicic

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS