El tráfico de drogas en haití

Páginas: 4 (794 palabras) Publicado: 7 de mayo de 2010
DES D’HAITÍ AL MÓN. EL TRÀFIC DE DROGUES

-Descripció:

El negoci de les drogues, com qualsevol altra indústria, està governat per les lleis de l’oferta i la demanda. A major demanda, majorproducció; quan l’oferta excedeix la demanda, baixen els preus i, a l’inversa. En altres paraules, quan hi ha escassetat de matèria primera, bé sigui fulla de coca, opi o marihuana, els preusaugmenten, si hi ha molta, els preus baixen. A més, els productors tracten de minimitzar els costos i maximitzar els guanys, per això el tràfic es duu a terme en països pobres.
El comerç global en droguesgenera milers de milions de dòlars l’any i les enormes quantitats de diners en joc el converteixen en una de les activitats criminals més lucratives i perilloses en el món dels negocis il·legals.Haití és un dels països més pobres de l’hemisferi occidental i s’ha convertit en una important via de trànsit de les trameses de cocaïna pel Carib. Situat a prop de Colòmbia i sense govern efectiudurant tres anys, Haití ha estat adoptat com a plataforma caribenya per als enviaments de cocaïna colombiana cap als EUA, especialment cap a Miami. La policia i la guàrdia costanera haitianes no tenen elsrecursos necessaris i no poden controlar l’activitat dels narcotraficants. Haití no te helicòpters, ni avions i tampoc radars per poder controlar tot allò que entra i surt del país. Només sónnecessàries vuit hores per tal de que els narcotraficants arribin des de Colòmbia i Veneçuela fins a Puerto Principe i després emprendre rumb al nord cap als Estats Units.

-Causes i Conseqüències:Les causes del tràfic de drogues a Haití són molt clares: als cossos de policia es produeix un problema de notable incapacitat, la investigació no hi participa i la corrupció domina les seves accions.En aquests termes els narcotraficants gaudeixen de les majors facilitats. Reben les armes que desitgen i exporten la droga sense gaires problemes.
Les conseqüències del narcotràfic són els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trafico De Drogas
  • Tráfico de drogas.
  • trafico de Drogas
  • trafico de drogas
  • el trafico de drogas
  • Trafico de drogas
  • trafico de drogas
  • TRAFICO DE DROGAS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS