El Veredicte De Llautò

Páginas: 5 (1175 palabras) Publicado: 21 de abril de 2011
[pic]

EL VEREDICTE DE LLAUTÓ, DE MICHAEL CONNELLY

L’advocat, Michael Haller, ha estat retirat de l’exercici de la seva professió durant un llarg període de temps degut a que va ser disparat durant el procés de defensa d’un dels seus clients. Després, arrel això, va patir addicció als calmants i va ingressar a una clínica de desintoxicació.
Un bon matí, rep una trucada de la seva secretàriacomunicant-li que ha d’anar a veure a la degana Mary Townes Holder. Aquesta posa al seu coneixement que acaba d’heretar una bona cartera de casos per defensar per que el seu amic i company de feina, Jerry Vincent, acaba de ser assassinat.
En arribar a les oficines es troba amb l’inspector que investiga la mort del seu amic, en Harry Bosch, que l’interroga i a la vegada informa sobre diversosaspectes i circumstàncies donades al crim.
Amb molts problemes comença a fer-se càrrec de l’agenda d’en Jerry segons la informació que troba al seu despatx, ja que l’assassí es va endur el portàtil i el maletí del seu col·lega.
Dins aquesta nombrosa cartera de clients es troba un cas que li pot aportar molts diners i fama, el d’en Walter Elliot, important magnat del cinema, acusat d’haverassassinat la seva dona i el seu amant.
Es reuneix amb en Walter Elliot per convèncer-lo que el deixi representar davant del jurat en sustitució d’en Jerry Vincent. Accepta, però amb la condició que només ha de defensar-lo ell, sense cap més advocat, i que no hi pot haver cap ajornament del judici.
Mentre estudia i prepara el judici descobreix que a la comptabilitat d’en Jerry hi ha moviments quantiososi estranys, però una nova visita d’en Harry Bosch el fa posar sobre la pista d’un suborn sense saber a qui ni per què relacionat amb l’afer Elliot.
Comença a tenir dubtes sobre la seva seguretat i decideix col·laborar amb l’inspector Bosch ja que tots dos pensen que l’assassinat d’en Jerry està relacionat amb el cas d’en Walter Elliot.
Comença el judici amb l’elecció dels membres del jurat.L’actitud d’en Walter sembla sospitosa, deuria estar neguitós i preocupat per què existeix la possibilitat que el condemnin per un crim que, suposadament, no ha comés, però el seu posat és tranquil, com si tingués la seguretat de que el veredicte resultarà favorable. En Michael decideix citar el seu client per dinar a un restaurant i poder aclarir tots els misteris al voltant d’aquest cas. En Michaelsent que no pot confiar en el seu client, sent que menteix.
Durant aquesta conversa l’ Elliot confessa que un dels membres del jurat està comprat i intentarà manipular la decisió de la resta de membres, però que és innocent. Continua dient que qui ha matat la seva dona i el seu amant ha sigut una organització mafiosa per a la que ell blanqueja diners, i que davant l’amenaça de divorci i de perdrecapital, van decidir matar-la. Més mentides.
Aconsegueix desmuntar l’actuació de la fiscalia demostrant que les proves de residus de pólvora presses d’en Walter Elliot no estaven ben fetes i que no demostren que ell hagués disparat i comés els crims. En Walter se sent immensament feliç per què ja sap que han guanyat el cas creant un dubte raonable entre el jurat. Conversant amb en Michaelconfessa que veritablement sí va matar la parella d’amants i que gràcies a que en Jerry va ser assassinat va aconseguir un advocat encara més bo, capaç de treure’l de la presó.
En Michael, amb l’ajut d’en Cisco, el seu investigador, descobreix la vertadera identitat del membre del jurat subornat, David McSweeney, i, encoratjat envia un anònim al jutge per tal de destapar tota la trama i així poderguanyar el cas sense trampes.
Aquest fet va ser el detonant d’una sèrie de situacions. Aquella mateixa nit, reflexionant sobre la seva professió, comença a sentir-se malament per la seva feina. En aquell moment rep una trucada, una antiga companya a la clínica de desintoxicació conduïa borratxa i el policia que l’ha detingut li demana que si va a buscar-la no la posarà a la garjola. En Michael...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el veredicto... resumen
  • el veredicto final
  • Veredicto Final
  • "El Veredicto"
  • el veredicto
  • El veredicto
  • Veredicto final, analisis de personajes
  • La Psicología En Los Jurados Y Veredictos De

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS