el vientre materno

Páginas: 7 (1691 palabras) Publicado: 22 de diciembre de 2014
La Concepció:
Per dur a terme el naixement d’un nou ésser humà és necessària la unió d’un espermatozou amb un òvul. Aquest espermatozou és el que porta el codi genètic del pare, i l’òvul el codi genètic de la mare.
Els espermatozous són les cèl·lules més petites dins el cos de l’home i viatgen a 3ml per minut, molt lentament. Un cop els espermatozous han entrat dins l’úter de la dona, noméssobreviuen els més forts i més sans.
Des d’aquest moment d’entrada fins al que anomenaríem la concepció passen 10-12 hores.
L’únic objectiu dels espermatozous és arribar dins l’òvul de la dona. Un cop el primer espermatozou aconsegueix entrar dins òvul, hi ha un canvi en la membrana d’aquest òvul que impossibilita l’entrada de cap més espermatozou. Un cop dins, es fusiona el cap de l’espermatozouamb el nucli de l’òvul i començarà a partir d’aquí la creació d’una nova vida humana.
Cada persona té un codi genètic diferent. Aquest codi genètic està emmagatzemat dins el cromosoma (23 del pare i 23 de la mare) i cada cromosoma està format per l’ADN, molècula que conté el nostre codi genètic. És aquí on estan els nostre gens, que són els que ens converteixen en humans i determinen com seremen el futur. Tots som únics.
El que determina el sexe de la vida que es comença a crear dins l’úter de la mare, és el pare, amb el cromosoma número 23. El cromosoma 23 de la mare sempre es sexe femení, en canvi el del pare pot ser femení o masculí.
Un cop donada la concepció, l’òvul comença llavors el camí direcció a l’úter, on estarà segur. I al cap d’uns dies, l’òvul es dividirà per primer cop.I ho farà diverses vegades, on quedaran les cèl·lules de més enfora i les de més endins. Les de fora acabaran sent la placenta i les de dins les cèl·lules mare, que més endavant es podran convertir en qualsevol part del cos. Finalment, després de 7 dies l’òvul arribarà a l’úter, on s’hi estarà els pròxims 9 mesos.
L’Embaràs:
Primer trimestre:
12 setmanes: L’embrió va agafant forma. La massade cèl·lules es doblega sobre si mateixa per formar un tub allargat. La part superior d’aquest tub serà el cap i el tronc s’expandirà cap avall. Als 15 dies les cèl·lules nervioses comencen a formar el que serà el cervell.
23 setmanes: Comença a formar-se el cos. Una cèl·lula del cor comença a contraure’s i les del voltant la imiten. Més tard serà el cervell el que controlarà aquestescontraccions. En aquesta etapa les pulsacions del cor son 20, 25 per minut.
34 setmanes: L’embrió creix 1mm al dia. Té 2 punts al cap, que seran els ulls. El cor va a 80 pulsacions/minut. Comença a tenir uns petits bultos al cos, que seran els braços i les cames.
46 setmanes: L’embrió creix i ja fa 2cm de llarg. Té els ulls molt separats i sense parpelles. I en comparació amb el cos, té un cap enorme.58 setmanes: Comença a assemblar-se a un petit humà i passa a anomenar-se fetus. Fins ara s’alimentava amb el que s’anomena sac vitel·lí, però aquest als 2 mesos es fa malbé i la placenta passa a alimentar i nodrir al fetus mitjançant el cordó umbilical. El fetus obté tot allò que necessita a través del corrent sanguini de la mare (menjar, oxigen, etc.)
79 setmanes: El sistema nerviós del fetus esdesenvolupa i es creen una mitja de 2 milions de neurones per minut. En aquest moment el fetus comença a moure’s i tremola. Això estimularà el seu creixement i desenvoluparà les seves extremitats. El cervell encara no controla els moviments del fetus ni tampoc el cor, que ja va a 157 pulsacions/minut.
810 setmanes: Es fa la primera ecografia al fetus (entre la desena i la catorzena setmana).Ens permet saber així quan temps té exactament el fetus.
911 setmanes: Es comencen a crear els ciments en el ventre que més tard permetran al nadó caminar. Mou les cames (reflex patel·lar). El fetus salta i rebota per dins l’úter.
2n trimestre:
1012 setmanes: La salut del fetus es menys delicada i hi ha menys risc d’avortament. El sexe del fetus només es diferencia perquè cada un té un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El vientre materno
  • en el vientre materno
  • en el vientre materno
  • Vientre Materno
  • En el vientre materno
  • En el vientre materno
  • Vientre Materno
  • El vientre materno

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS