El T

Páginas: 4 (961 palabras) Publicado: 6 de abril de 2015
La bipolaritat
Què és la bipolaritat?
El Trastorn Afectiu Bipolar (TAB), conegut popularment om trastorn bipolar i antiguament com psicosis maniacodepressiva, és un trastorn de l’estat d’ànim.L’afectat oscil·la entre l’alegria i la tristesa d’una manera molt més marcada que les persones que no tenen aquesta patologia. La seva expressió en el cervell es produeix en forma d’un desequilibrielectroquímic en els neurotransmissors. Depèn de la persona afecta d’una diferent forma.
Símptomes i característiques
Pèrdua de l’autoestima.
Desànims continus
Abstracció.
Sentiments de desesperança ominusvalidesa.
Sentiments de culpabilitat excessius o inadequats.
Fatiga, cansament o avorriment.
Lentitud exagerada.
Somnolència diürna persistent.
Problemes de concentració i fàcil distracció.
Dificultatper a prendre decisions i una confusió general.
Pèrdua de l’apetit.
Pèrdua involuntària de pes.
Pensaments anormals sobre la mort.
Pensaments sobre el suïcidi.
Disminució d’interessos en lesactivitats diàries.
N’hi ha variacions d’aquestos trastorns. Els estats d’ànim canvien ràpidament com també poden canviar lentament. En termes psiquiàtrics, a això se li diu cicles ràpids o accelerats i cicleslents, respectivament. Els cicles ultrarràpids, on canvien molts cops a la setmana, és una vertadera variable real del trastorn. Aquest patró de canvis d’ànims estan associats amb l’ansietat i ambaltres riscos de suïcidis.
Classificació
No hi ha un acord clar sobre quants tipus de trastorns bipolars existeixen. En el Manual Diagnòstic i Estadístic del Trastorn Mental (DSM), els patrons de canvisde l’estat d’ànim poden ser cíclics, començant a vegades amb una mania que acaba en una depressió profunda. En aquestos manuals marquen els quatre tipus de trastorns més comuns:
Trastorn Bipolar I:El Trastorn Bipolar tipus I es dona en aquell individu que ha experimentat un episodi maníac juntament amb depressió. Per a saber que estem tractant amb algun d’aquest casos es deuria d’investigar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • T
  • T
  • T
  • T
  • T Y YO
  • T
  • T
  • T

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS