electricidad

Páginas: 2 (345 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2014
Electricitat
Electromagnetisme
VFPt Solenoid correct2.svg
Electricitat · Magnetisme
Electrostàtica[mostra]
Magnetostàtica[mostra]
Electrodinàmica clàssica[mostra]
Circuit elèctric[mostra]Formulació covariant[mostra]
Científics[mostra]
Vegeu aquesta plantilla

El llamp és un fenomen natural productor d'electricitat
En física, l'electricitat és un terme genèric que engloba tot unconjunt de fenòmens que són la manifestació de la presència d'un moviment de càrregues elèctriques. Podem aplicar el terme electricitat a fenòmens prou coneguts com a el llamp o l'electricitat estàticaperò també a d'altres com el camp electromagnètic o la inducció electromagnètica. La paraula també serveix per designar la branca de la física que estudia els fenòmens elèctric i les seves aplicacions.L'electricitat va ser estudiada des de l'antiguitat però no va començar a ser compresa fins als segles XVII i XVIII. Va ser a finals del segle XIX quan l'enginyeria elèctrica va aconseguird'utilitzar l'electricitat en aplicacions industrials i residencials. Nikola Tesla i Thomas Edison van jugar un paper capdavanter en l'expansió i el desenvolupament de la utilització de l'electricitat, elsseus treballs van permetre l'adveniment de la segona revolució industrial. Avui dia l'energia elèctrica és omnipresent a la vida quotidiana dels països desenvolupats: a partir de diferents fontsd'energia (hidràulica, tèrmica, nuclear), l'electricitat produïda s'utilitza a les llars i a la indústria.

En el llenguatge general podem utilitzar el terme electricitat per designar un cert nombre defenòmens, però és massa ambigu per a ser utilitzat en els diferents àmbits científics i és substituït per un seguit de conceptes més precisos:

Càrrega elèctrica: Propietat d'algunes partículessubatòmiques que determina les seves interaccions electromagnètiques. La matèria elèctricament carregada és afectada pels camps electromagnètics i en produeix.
Corrent elèctric: Moviment o flux de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Electricidad
  • Electricidad
  • Electricidad
  • Electricidad
  • La electricidad
  • La electricidad
  • Electricidad
  • Electricidad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS