ELS ÉSSERS VIUS

Páginas: 7 (1612 palabras) Publicado: 2 de abril de 2013
INTRODUCCIÓ
L’objectiu d’aquest treball és saber amb tot detall que és el que nosaltres som i quins altres tipus de vida ens envolta. Conèixer com sobrevivim al planeta i gràcies a quins elements. El terme vida és molt complicat de definir i sempre ho serà. Si haguéssim de donar alguna definició diríem que la vida està composta per molècules orgàniques, que consisteix en un intercanvi d’energiai matèria i que els éssers vius realitzen tres funcions bàsiques per les quals necessiten uns requeriments que ara explicarem.
Característiques dels éssers vius

• QUÈ ÉS UN ÉSSER VIU?
Els éssers vius tenen vida, per tant poden realitzar les funcions bàsiques de la vida: alimentació, relació i reproducció. Tenen una estructura material molt organitzada, intercanvien amb el medi ambientmatèria i energia. I realitzen totes aquestes funcions bàsiques fins a la seva mort. Tenen metabolisme i es desenvolupen.

• PROCESSOS DE NUTRICIÓ
La nutrició és una característica vital dels éssers vius. El medi ambient proporciona als éssers vius aliments, aigua, sals… Totes aquestes substancies serviran perquè l’ésser viu pugui agafar l’energia necessària per realitzar les seves diverses funcions.Després d’aquets processos seran expulsats a l’exterior els productes residuals, que es el que l’ésser viu no necessita.




• AUTOTRÒFICS I HETEROTRÒFICS
Segons la nutrició que realitzen, els éssers vius es poden classificar en autotròfics o heterotròfics. Els primers, a partir de la matèria inorgànica (aigua, CO2, sals minerals,...) i amb l’energia solar obtenen matèria orgànica. Elsheterotròfics, a partir de matèria orgànica que ja existeix obtenen matèria orgànica per obtenir energia i desenvolupar-se.

Autotròfic
Heterotròfic
• BACTERIS
Els bacteris són microorganismes unicel•lulars que poden adaptar moltes formes, són procariotes i no tenen nucli ni orgànuls. Sovint presenten flagels i altres estructures pel desplaçament.

• LA FUNCIÓ DE REPRODUCCIÓ
Els éssers viusrealitzen la funció de reproducció per obtenir nous individus semblants a ells i així donar continuïtat a la seva espècie. Els que realitzen la reproducció s’anomenen progenitors i els éssers que sorgeixen són els descendents. Les característiques que reben els descendents s’anomena herència genètica.
Distingim la reproducció sexual i la asexual. A la primera participen dos progenitors de lamateixa espècie però de sexes oposats i donen lloc a descendents. A la asexual un sol individu obté descendents idèntics a ell.
Reproducció sexual
Reproducció asexual


Reproducció asexual Reproducció sexual
• Éssers vius i medi
Els éssers vius no estan aïllats, sinó que viuen immersos al seu medi.
-Quin estímul del medi ha afectat aquest ésser viu?
L’estímul que aafectat aquestes plantes ha estat el Sol.
-Quina ha estat la seva resposta a l'estímul?
Les plantes estaven posicionades de tal manera que la llum del Sol no els hi arribava. Aleshores, s’han mogut elles per tal de poder rebre la llum solar.





• Les funcions de relació
S’anomena funció de relació a la capacitat de reaccionar als diferents estímuls externs. La funció de relació dóna al’ésser informació del medi i dels altres éssers que l'envolten. També permet que l’organisme reaccioni i s’adapti als canvis del medi. Hi han tres tipus de relació amb el medi :
-Les relacions amb el medi fisicoquímic: S'estableix entre un ésser viu i el seu entorn no viu.
-Relacions interespecífiques: Són aquelles que s'estableixen entre organismes d'espècies diferents.
-Relacionsintraespecífiques: Són les que es produeixen entre organismes de la mateixa espècie.





Necessitats per la vida
• Necessitats de la vida
El carboni és l’element més important de la vida a la Terra, seguit per l’oxigen i el nitrogen. Per l’ésser viu és molt important l’aigua, la temperatura i la llum solar. Però els éssers vius també necessiten establir relacions amb altres ésser vius per tal de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Relacions Entre Els Éssers Vius
  • Els essers vius i les seves funcions vitals
  • Observem Els Éssers Vius
  • Elements bàsics en els éssers vius
  • Els Regnes Dels Éssers Vius
  • Característiques dels éssers vius
  • LA COMPOSICIÓ DELS ÉSSERS VIUS
  • Classificació éssers vius

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS