Relacions Entre Els Éssers Vius

Páginas: 3 (667 palabras) Publicado: 23 de noviembre de 2012
Relacions entre els éssers vius
A. Observa amb atenció la imatge de sota apareixen clarament tres organismes, Una planta composta (margarida), un insecte (abella) i un aràcnid (aranya).

a. (2p)Entre quins d'aquests dos organismes hi ha una relació de mutualisme? Explica-la.
Existeix una relació de mutualisme entre la margarida i l’abella. És una relació interespecífica en que les duesespècies en surten beneficiades. L’abella es nodreix del nèctar de la margarida i alhora pol•linitza les plantes, per tant es beneficien les dues espècies.
b. (1p) Quina relació interespecífica hi haentre l'aranya i l'abella?
La relació interespecífica que hi ha entre l’araña i l’abella és de depredació. L’aranya (depredador) captura i mata a l’abella (presa) per alimentar-se.
c. (2p) Explica lacripsi (mimetisme) que existeix entre dos organismes de la fotografia. Interpreta aquesta adaptació des del punt de vista evolutiu.
La cripsis és un fenomen pel qual un animal presenta adaptacions queho fan passar desapercebut als sentits d'altres animals. La forma més senzilla d'ocultació visual és la que s'aconsegueix mitjançant la homocromia (igual color) amb el medi circumdant.
El mimetismeés una habilitat que certs éssers vius posseeixen per assemblar-se a altres éssers del seu entorn (amb els quals no té relació) i al seu propi entorn per obtenir algun avantatge funcional.
Ladiferència: el mimetisme és que un ésser viu s'assembla a altres del seu entorn i la cripsis en què l'ésser viu s'assembla al propi entorn on viu per assegurar la seva supervivència.
En aquest cas l'aranyas'ha adaptat al medi i ha aconseguit tenir un color groc (semblant a la margarida) per poder passar més desapercebuda i així poder captar la seva presa més fàcilment.
La selecció natural (aquellsmembres de la població amb característiques menys adaptades -segons ho determini el medi ambient- moriran amb major probabilitat; aleshores aquells membres amb característiques millor adaptades...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ELS ÉSSERS VIUS
  • Els essers vius i les seves funcions vitals
  • Observem Els Éssers Vius
  • Elements bàsics en els éssers vius
  • Els Regnes Dels Éssers Vius
  • Característiques dels éssers vius
  • LA COMPOSICIÓ DELS ÉSSERS VIUS
  • Classificació éssers vius

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS