Els Déus Olímpics

Páginas: 2 (325 palabras) Publicado: 5 de febrero de 2013
ELS DÉUS OLÍMPICS
La meva deessa s’anomena Afrodita en grec, i Venus en romà.
Característiques:
Se la sol representar envoltada de coloms, despullada i damunt d’unapetxina.
De que era la deessa?
Era la deessa de l’amor, la bellesa i el matrimoni.
Família:
Va néixer de l’escuma del mar quan es va barrejar amb la sang i el semen d’Urà,mutilat pel seu fill Cronos. Estava casada amb Hefest, però li va ser infidel en moltes ocasions.
Judici de Paris:
El judici de Paris és una història de la mitologia grega enla qual es troba l’origen llegendari de la Guerra de Troya.
Eris, la deessa de la Discòrdia, no va ser convidada a les bodes de Tetis y Peleo; enfadada va llançar unapoma d’or en mig del convit amb una llegenda que deia: "per a la deessa més bonica”. Atenea, Hera y Afrodita van pretendre que la poma era per a cada una d’elles i van demanarla opinió de Zeus. Zeus tement entrar en la disputa va nombrar al jutge a Paris que era un príncep trullà que havia viscut aïllar en el mont Ida.
Les tres deesses es vanpresentar en Paris, acompanyades por el déu Hermes, missatger dels déus. Hera li va prometre el poder sobre Asia, Atenea li va oferir la saviesa en la guerra i Afrodita l’amor dela dona més bonica, Helena la muller del rei Menelao.
Paris va entregar la poma a Afrodita. Al cap del temps Paris va raptar a Helena y va provocar la guerra més famosa dela antiguitat, la guerra de Troya, i va donar lloc a La Ilíaca y La Odissea.
En el quadre veiem a Mercuri amb la poma en la mà i a Paris assegut amb gest pensatiu. Les tresdeesses son fàcilment identificables per els seus atributs: Atenea amb les seves armes als peus, Afrodita acompanyada per Cupido i Hera amb el pao real al seu costat. 
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Deus olimpics
  • Els Deus Egípcis
  • els jocs olimpics de londres
  • Els Déus Egipcis
  • Els jocs olimpics
  • Els jocs olimpics
  • Deus
  • Deus

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS