Els jocs olimpics

Páginas: 2 (465 palabras) Publicado: 12 de marzo de 2014
 TREBALL D’INVESTIGACIÓ

I La paraula Olimp ha donat lloc al mot olimpíada. Busca informació de Internet o en alguna enciclopedia i contesta les preguntes següents:

⬛ Què son lesjocs olímpics?
Són un esdeveniment internacional de gran importància que consisteixen en esports d'estiu i d'hivern en els quals milers d'atletes participen en diverses competicions. Són consideratsla competició esportiva principal del món, i hi participen més de dos-cents estats. En l´actualitat, els jocs se celebren bianualment alternant els jocs olímpics d'estiu i els d'hivern, és a dir,cadascun d'aquests dos té lloc cada quatre anys: aquest període és conegut com a olimpíada. La creació dels jocs fou inspirada pels jocs olímpics de l'antigor, que se celebraren a olímpia (grècia) des delsegle viii ac fins al segle iv dc. El baró pierre de coubertin fundà el comitè olímpic internacional (coi) l'any 1894; des de llavors, aquest organisme ha estat qui ha governat el moviment olímpic, ila carta olímpica regula la seva estructura i autoritat.

⬛ Amb quina tradició de l’antiga Grecia es vinculen?
Els Jocs Olímpics de l'antiguitat eren festivals celebrats cada quatre anys alsantuari de Zeus d´Olímpia a Grècia. Hi competien representants de diverses ciutats-estat i reialmes de l'antiga Grècia. S'hi duien a terme esdeveniments principalment atlètics però també combats i curses decarros. Durant els Jocs, qualsevol mena de conflicte entre les ciutats-estat participants era posposat fins a la seva finalització: aquest cessament d'hostilitats era conegut com a «pau olímpica» o«treva olímpica». L'origen dels Jocs Olímpics està envoltat de misteri i llegendes.

⬛ Qui és el baró de Coubertain i quina relació té amb les olimpíades?
Pierre de Coubertin (1 de gener de 1863 – 2de setembre de 1937), nascut com Pierre de Frédy, va ser un pedagog francès i historiador, mundialment famós per ser el fundador dels Jocs Olímpics moderns

II Esbrina en distintes fonts quin ès...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els jocs olimpics
  • jocs olímpics
  • Jocs Olimpics
  • Jocs Olímpics d'Hivern
  • Jocs Olímpics Antics
  • jocs olímpics bcn92
  • Els Déus Olímpics
  • Els Jocs de la Fam

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS