Els Efectes Del Alcohol (Catalan)

Páginas: 9 (2217 palabras) Publicado: 29 de noviembre de 2012
Index


Introducció
Preguntes i respostes


2.1) Que són les begudes alcohòliques? Quins tipus hi ha?

2.2) Quins efectes té l'alcohol?

2.3) Perquè l'alcohol afecta a la conducta?

2.4) Quins són els efectes segons les edats?

2.5) Perquè l'alcohol afecta a cada persona de diferent manera?

Entrevistes


3.1) Venedors

3.2) Consumidors

Enquestes


4.1) Joves

4.2)Adults

Conclusions
Bibliografia


Introducció


Hem triat aquest tema ja que afecta molt als joves d’avui, al haver-se estès el consum d’alcohol entre els adolescents. També és un tema molt debatut entre els adults. El fet de que l’alcohol canviï la forma d’actuar de les persones ens ha cridat l’atenció i hem volgut saber el perquè succeeix. El començar a sortir de nits, el veure de propi el viure la forma en la que l’alcohol afecta a la conducta, veure el que arriba a fer la gent sota els seus efectes, ens ha fet reflexionar i pensar: Què és realment l’alcohol? El tipus d’alcohol afecta en alguna cosa? D’on prové aquesta substància? Perquè l’alcohol afecta a la conducta? Perquè els adolescents comencen a consumir-ne tan joves? Perquè s’ha fet tan popular el consum entre els mésjoves? Com afectarà això a futures generacions? Que en pensen sobre el tema els adults? Com era quan ells eren adolescents?
Esperem respondre a totes aquestes preguntes i més al acabar

Que són les begudes alcohòliques?


Les begudes alcohòliques són aquelles que contenen alcohol etílic en quantitats apreciables. En moltes cultures, el consum de begudes alcohòliques és habitual ensituacions socials ben diverses; en d'altres, com l'Islam, està prohibit.

El seu consum pot comportar problemes de salut importants; com podrien ser: hemorràgies internes, intoxicació alcohòlica, pèrdua del control...

L'alcohol pot comportar dependència d'aquest per tant és una beguda addictiva. Els addictes a l'alcohol s'anomenen alcohòlics i celebren el 15 de novembre el seu dia. Cada any, l'úsnociu de l'alcohol causa 2,5 milions de morts a tot el món, entre els quals hi ha 320.000 joves d'entre 15 i 29 anys. És el vuitè factor de risc de mort en tot el món i es calcula que el 2004 l'alcohol va ser la causa de prop del 4% de les defuncions a nivell mundial.




Quins tipus hi ha?



Bàsicament, hi ha dos tipus principals de begudes alcohòliques:


Begudes com el vi,la cervesa o el sake, on l'alcohol s'obté de la fermentació de productes vegetals, on el contingut d'alcohol no sobrepassa dels 18/20 graus alcohòlics.
Licors o begudes obtingudes per destil·lació.



1 La fermentació de l’alcohol


Es un procés biològic de fermentació que elimina tot l’aire, que s’origina gràcies a uns petits microorganismes que processen els glúcids per a obtenir un producte finalcom l’alcohol en forma d’etanol.
Hi ha dos tipus de fermentació:
Fermentació industrial: es dona lloc a les indústries. S’origina a partir d’un biorreactor, que elabora l’etanol més ràpidament.
Fermentació natural: S’origina a partir de l’emmagatzematge del líquid en botes de fusta, deixant que els microorganismes facin la seva funció.
2 La destil·lació


La destil·lació és la tècnicaconsistent en evaporar la part volàtil del vi o d’ altres begudes espirituoses o fins i tot altres substàncies. En general, la idea és evaporar successivament els diferents alcohols per a recuperar-los per separat en refredant-los (es fa passar el tub per aigua per a que condensin) i així obtenir diferents substàncies aromàtiques i amb graus majors o menors d’alcohol.


1 Destil·lacióalcohòlica

Es pot destil·lar un líquid fermentat com per exemple most, en el cas del vi; ordi, per a la cervesa; o també arròs, patates, pomes, etc. per a obtenir licors i begudes alcohòliques conegudes com a aiguardents. L'alcohol que s'obté és tècnicament etanol, que en principi és transparent i molt volàtil. És aquesta volatilitat el que li dóna la propietat d'expandir els aromes. Però el que fa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els Plàstics (Català)
  • Efectos del alcohol
  • Efectos Del Alcohol
  • Efectos del alcohol
  • EFECTOS DEL ALCOHOL
  • Efectos del alcohol
  • EFECTO DEL ALCOHOL
  • Efectos Del Alcohol

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS