Els Hàbits

Páginas: 20 (4912 palabras) Publicado: 1 de junio de 2012
ELS HÀBITS BÀSICS |


1. FORMULACIÓ DEL PROBLEMA
1.1 Fonamentació del fenòmens
A partir de l’experiència que hem obtingut arrel de les dues setmanes d’estada a l’escola, ens ha cridat molt l’atenció el tema relacionat amb els hàbits dels infants. Després de comentar cadascuna la nostra opinió i visió particular segons el centre a on hem realitzat les pràctiques, hem observat que a vegadesalguns pares no paren atenció en inculcar cap tipus d’hàbit en els seus fills. Això ens ha fet plantejar la importància que té que els pares i els mestres lluitin per establir els mateixos objectius.
Malauradament, ens trobem en què alguns infants arriben a l’escola amb pocs hàbits adquirits, perquè la família no han establert cap límit. Creiem que aquest fet provoca que molts processosd’adquisició d’hàbits s’endarrereixin, o bé, no s’adquireixin adequadament i no els puguin adoptar com un hàbit. Per aquest motiu, ens agradaria analitzar i veure si els infants segueixen adquirint els hàbits a l’edat que els correspon, o si pel contrari, s’ha endarrerit.

1.2 Recerca i revisió d’informació prèvia
Així, l’observació que volem portar a terme és sobre el hàbits que són aquelles pautesde comportament que els serveixen als nens per obtenir una estructura i que els ajuda a guanyar poc a poc una major autonomia. Veiem que són indispensables per a poder conviure amb les altres persones i que són necessaris per a créixer i adquirir nous coneixements.
Com deia el científic i filòsof Charles S. Pierce, els hàbits “són una llei general d’acció, tal que en una certa classe generald’ocasió un home serà més o menys apta per actuar de una certa manera general”.
És molt important que es treballin des de ben petits tant a l’escola com a casa perquè a mesura que els van adquirint i poden disposar d’ells, els infants es troben més segurs i més equilibrats. Per això, cal que es puguin anar reconeixent i valorant els progressos que es van produint en cada infant perquè li sigui unamotivació per avançar i adquirir-ne de nous.
Trobem diferents tipus d’hàbits, com els de sociabilitat o treball, però nosaltres ens centrarem amb els d’autonomia, ja que partint que la majoria del grup estarà a classes d’educació infantil, veiem que són els més probables que hagin adquirit o començat a introduir perquè són els primers que es treballen.
Els hàbits d’autonomia són aquells que estanrelacionats amb l’alimentació, la higiene i el vestir. Es tracta d’aquelles necessitats bàsiques que ajuden a assolir una major autonomia alhora que van creant-se una imatge positiva d’ells mateixos ja que van adquirint la seva pròpia identitat. En aquesta etapa el nen té ganes de fer-se gran, de que els altres li reconeguin els avenços, de que els valorin.
Aquest tipus d’hàbits es solentreballar, a l’escola, de forma sistemàtica; és a dir, que estan subjectes a una rutina perquè el fet de tenir un ordre i que es repeteixin els ajuda a comprendre’ls, a experimentar, a participar i així amb el temps aquestes conductes s’acaben automatitzant.

1.3 Marc teòric i fonamentació conceptual
El marc teòric que es desenvoluparà és sobre l’adquisició dels hàbits, com a partir de quina edat elsinfants prenen consciència d’aquests entre altres aspectes. Per tal de crear aquesta fonamentació teòrica, ens hem basat a partir de diferents estudis i investigacions de diferents autors, concretament de l’autora Rosa Sensat, on ens permetrà conèixer des del seu punt de vist la importància dels hàbits.
En el primer apartat, farem un anàlisi descriptiu on ens centrarem en les característiquesdels hàbits i de la seva importància.
En el segon apartat, ens centrarem en l’autora Rosa Sensat, a partir de la qual explicarem una breu biografia , i on podrem conèixer quines actuacions ha fet al llarg dels anys .
En el tercer apartat, comentarem un llibre de la mateixa autora on ens parla sobre dos conceptes fonamentals que implica l’autonomia (la individualització i la socialització)....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Healthy habits
  • Shopping habits
  • Eating Habits
  • Els Nous Hàbits Alimentaris Provoquen Una Major Prevalença D’obesitat Infantil
  • Habits
  • Hàbits.
  • habits
  • Els crustacis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS