Els Objectius Del New Deal

Páginas: 3 (511 palabras) Publicado: 9 de junio de 2012
Oriol Val 21-05-12
ELS OBJECTIUS DEL NEW DEAL
Aquest text és un fragment del Primer discurs de F. D. Roosevelt com a president, al 1933. Frankiln Delano Roosevelt va ser escollit compresident l’any 1932 ( i reelegit posteriorment per uns altres tres períodes fins a la seva mort l’any 1945 ). Va ser qui va posar en pràctica el New Deal: pla econòmic per superar la crisi i pal·liar-neels efectes socials, associat a les teories de Keynes ( econòmic britànic considerat un dels fundadors de l’economia moderna ). El programa del nou president era molt contradictori, ja que proposavaaugmentar la intervenció de l’Estat, i, aleshores, reduir el dèficit mitjançant la retallada de les despeses.
Les mesures més importants del New Deal varen ser intentar lluitar contra la deflació (descens dels preus ) creant un ordanisme per regular la producció i els preus. Amb l’objectiu de reduir la producció agrària i recuperar els preus, es va crear un organisme a través de la Lleid’ajustament agrari: Agricultural Adjustament Administration ( AAA ). Al seu torn, la Llei Nacional de recuperació industrial ( NIRA ) va crear dos òrgans oficials: el National Recovery Administration ( NRA ), perfomentar els acords dels preus entre empreses i evitar-ne la reducció, i la Public Works Administration ( PWA ) per promoure projectes d’infraestructura que reduïssin l’ocupació i augmentessin lademanda. Dins d’aquest projecte es va crear la Tenesse Valley Authority, que va construir sis grans preses hidroelèctriques en una de les zones més deprimides dels Estats Units.
Roosevelt, en el seudiscurs, deia que la seva tasca prioritària era fer que la gent tornés a treballar. Per fer-ho, necessitaria un reclutament directe per part del govern. Deia que podia facilitar la realització d’aquestobjectiu mitjançant: l’augment del preu dels productes agrícoles ( i, amb aquests la capacitat adquisitiva dels pagesos ); insistint-li al govern federal, al dels estats i als governs locals perquè...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El new deal
  • New deal
  • New Deal
  • NEW DEAL
  • NEW DEAL
  • New deal
  • New deal
  • El New Deal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS