en un lloc enomenat guerra

Páginas: 5 (1235 palabras) Publicado: 15 de junio de 2014
Les fonts d’energia
Quan utilitzem l’energia interna del planeta no reduïm la quantitat d’energia sinó que produïm uns canvis en les fonts d’energia disponibles que provoquen un augment de l’entropia del sistema.
1.1.Les energies renovables
Quan parlem d’energies renovables ens referim a aquelles la utilització de les quals no afecta a la disponibilitat futura del recurs. La Terra no és unsistema tancat, ja que rep aportacions externes en forma d’energia solar, que es manifesta en forma de llum, calor, vent, etc. I la font de les quals no s’esgota pel fet de fer-la servir.
Hi ha diversos tipus d’energies renovables:
1.1.1. Hidroelèctrica:
S’obté a partir de la força de l’aigua, que quan cau de certa alçada es converteix en energia cinètica, que a través de transformadors, esconverteix en energia elèctrica. Al voltant del 20% de l’electricitat utilitzada al món prové d’aquesta font, encara que està condicionada per les precipitacions de cada zona. En alguns països desenvolupats l’explotació d’aquest recurs arriba a més del 50%. L’energia hidroelèctrica és una de les més netes, encara que els pantans que s’han de construir suposen un impacte important. Malgrat això, elspantans també tenen alguna conseqüència positiva, com per exemple, que han estat molt útils per algunes aus aquàtiques. Es calcula que la seva vida és d’entre 50 a 200 anys.
1.1.2. Mareomotriu:
s’obté mitjançant l’aprofitament de les marees dels oceans, és a dir, el canvi de nivell de l’aigua del mar, aquesta diferència d’alçades es pot aprofitar interposant parts mòbils al moviment naturald’ascens o descens de les aigües, junt amb mecanismes de canalització i dipòsit, per obtenir el moviment d’un eix. Mitjançant un alternador, aquesta energia mareomotriu, es transforma en energia elèctrica. És una font energia neta perquè en la seva transformació energètica no produeix subproductes, tot i que no és rentable ja que els costos econòmics i ambientals d’instal·lar els dispositius peral seu procés no compensen la quantitat d’energia que es pot obtenir amb els mitjans actuals.
1.1.3 Biocombustibles/residus:
Són combustibles obtinguts a partir de residus orgànics. Redueixen el volum de CO2 emès a l’atmosfera ja que l’absorbeixen a mida que creixen i emeten pràcticament la mateixa quantitat que els combustibles convencionals, d’aquesta manera es crea un cicle tancat. Elsbiocombustibles es barregen amb altres combustibles en petites proporcions, entre un 5% i un 10%. Alguns d’ells són el biodiesel, bioetanol, biogas o biomasa. Aquesta font d’energia està tractada al document “Biocombustibles” d’aquest mateix blog.
1.1.4. Geotèrmica:
És l’energia obtinguda mitjançant l’aprofitament del calor de l’interior de la Terra. S’utilitza per obtenir aigua calenta sanitàriade forma ecològica. Permet estalviar un 70% en la factura de l’electricitat, està subvencionada, el seu cost de manteniment és mínim i la seva vida útil està per sobre dels 30 anys, al no produir combustió, la seva instal·lació està oberta a un ventall més ampli de llocs.
1.1.5. Solar tèrmica o termosolar:
Consisteix a aprofitar l’energia del Sol per produir calor que es pot utilitzar percuinar o per escalfar aigua destinat a l’ús domèstic, ja sigui aigua calenta sanitària, calefacció, etc. Segons el Codi Tècnic de l’Edificació (CTE) totes les noves construccions estan obligades a instal·lar sistemes d’aprofitament de l’energia solar tèrmica.
1.1.6. Solar fotovoltaica:
Consisteix a generar electricitat mitjançant panells solars fotovoltaics i injectar-la a la xarxa de distribucióelèctrica. Les instal·lacions poden ser de mides molt diferents. Aquesta font d’energia també permet disposar d’energia elèctrica a zones apartades on no hi arriba la xarxa de distribució elèctrica, com refugis, cases de camp, etc. mitjançant la instal·lació d’aquest panells.
1.1.7. Eòlica:
És l’energia obtinguda mitjançant la força del vent, és a dir, l’energia cinètica generada per l’efecte...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • En un lloc anomenat guerra
  • En Un Lloc Anomenat Guerra
  • ENnun lloc anomenat guerra
  • en un lloc anometat guerra
  • EL CLAN DE LA LLOCA
  • Lloc de treball
  • Llocos
  • Descripció lloc de treball

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS