Endodermis Radical

Páginas: 4 (889 palabras) Publicado: 20 de septiembre de 2011
ENDODERMIS RADICAL
L’arrel creix inicialment en longitud degut a l’activitat del meristema apical, les seves cèl·lules s’organitzen formant una estructura primària, és a dir, l’arrel té uncreixement primari, independentment del grup de plantes, una arrel primària presenta una epidermis i també presenta pèls radicals (figura 1) en la zona que no hi ha activitat del meristema apical.Fotografia 1.

A sota de l’epidermis està el còrtex, que en les arrels constitueix una zona molt amplia i que està constituït per el parènquima especialitzat amb la funció d’emmagatzemar. Les cèl·lulesparenquimàtiques del còrtex deixen nombrosos espais intercel·lulars pels quals hi circula l’aigua prèviament absorbida pels pèls i per l’epidermis (via apoplast). A més, les cèl·lules parenquimàtiques esrelacionen entre elles mitjançant plasmodesmes que permeten els pas de les sals minerals (via simplast).

Fotografia 2. Arrel primària dicotiledònia
En la fotografia 2 es mostra una arrel primàriad’una dicotiledònia, en la superfície, hi ha l’epidermis, que està formada per una única capa de cèl·lules de petit tamany i amb una cutícula molt fina, també s’hi pot observar una petita quantitat depèls absorbents.
Per sota de l’epidermis es desenvolupa una zona molt àmplia, el còrtex, format per parènquima d’emmagatzematge on les cèl·lules deixen entre elles espais intercel·lulars per oncircula l’aigua. En el centre de l’arrel hi trobem el cilindre centra envoltat de l’endodermis, estructura característica de totes les arrels amb creixement primari. Aquestes cèl·lules presenten la bandade Caspary, tot i que en aquesta imatge no es pot observar. Les cèl·lules endodèrmiques estan envoltades per una de suberina, que actua com un cinturó que envolta parcialment a les cèl·lules. Lafilera de cèl·lules just per sota de l’endodermis que també són cèl·lules parenquimàtiques, formen el que s’anomena el pericicle i conserven la capacitat meristemàtica que formaran el fel·logen i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Endodermis Radical
  • Radicalismo
  • RADICALES
  • Radicales
  • RADICALES
  • radicalismo
  • Radicales
  • Radical

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS