Eneida

Páginas: 4 (786 palabras) Publicado: 30 de mayo de 2013



























1. Resum dels llibres:

Llibre VII:
Eneas arriba a les terres de Laci, regnades per el rei Llatí, marit de la reina Amata i pare de laprincesa Lavinia. Eneas s’adona que les terres que estava buscant per fundar la ciutat de Roma eren aquestes, entre tan el rei Llatí l’acull a ell i al seu exercit (troians). Juno en veure això envia FúriaAl.lecto que en forma de serp s’introduirà en el cos d’Amata i farà que aquesta posi en contra a molts llatíns contra Eneas.
Llibre VIII:
Mentres Eneas dorm se li apareix el Déu Tiber que li indicauna cova on abans vivia un gegant, quan i vagi es trobarà amb Evandro i el seu fill Palonte els quals li explicaran histories pesades sobre aquestes terres. Per la guerra entre llatins i troiansVenus demana al seu marit Vulcà que forgi una armadura per Eneas i ell accepta.
Llibre IX:
Juno exigeix destruir les naus dels troians però Venus suplica Júpiter perqué no ho faci. Dos joves troians,Niso i Eurialo pretenen mata alguns llatins de nit, però seran descoberts i els dos moriran. Al final el rei llatí vol casar la seva filla amb Eneas però Turno, ex promès de Lavinia furiós pretendràcremar-ho tot, però serà acorralat i aquest es tirarà al riu.
Llibre X:
Júpiter posa ordre a l’Olimp on els deus no paraven de discutir. Els guerrers troians tenen por al veure que Eneas, el seu líderno està. Turno vol lluitar amb Eneas però acabarà lluitant i matant a Palante, i Eneas s’enfrontarà a Mezancio que al ser ferit el seu fill anirà a ajudar-lo però serà mort, Mezancio en veure-hotambé morirà.
Llibre XI:
Els troians estàn tristos per la mort de Palante, mentres Eneas jura fundà la nova ciutat troiana. Els llatins es rendeixen al veure que els seus contrincants són molt fortsexcepte Turno que insisteix en lluitar però nomes Camila estarà de la seva part.
Llibre XII:
Eneas i els troians guanyen la batalla contra els llatins i Eneas es casarà amb Livinia i fundarà la nova...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La eneida
  • La Eneida
  • Eneida
  • Eneida
  • La eneida
  • La eneida
  • La eneida
  • La eneida

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS