Energía nuclear

Páginas: 5 (1150 palabras) Publicado: 6 de abril de 2013
·Què és l'Energia Nuclear?

L'Energia nuclear es l'energia que prové de la modificació a través d'uns procesos de Fusió o Fisió de l'estructura interna dels àtoms. Aquesta energia, normalment, s'utilitza per generar energia eléctrica en les centrals nuclears. Però hi han més utilitats d'aquesta energia.


·Procesos d'obtenció:

La Fisió és el precés que actualment es fa servir en lescentrals nuclears consisteix en la separació d'un àtom pesat ( normalment sol ser Urani o Plutoni) que dóna lloc a dos àtoms més lleuguers a base d'un llançament de neutrons contra el nucli pesat, a la mateixa vegada que els neutrons interaccionan amb altres nuclis fusionables aquest porcés es coneix com a “reacció en cadena”. El procés de fisió és un procés que no necesita molta energia per obtenirl'energia que es desitja.
En canvi la Fusió és un procés que s'està investigant perquè s'ha de manipular més energía de la que s'obté però no impideix que es pugui aconseguir. Aquest procés és el que fan els estels a l'univers i per això ens és més difícil d'aconseguir perquè hem d'imitar les reaccions que es produeiexen a l'espai, que per nosaltres es molt complicat.


·Centrals NuclearsL'utilització de l'Energia Nuclear s'aplica a les centrals nuclears. Hi han aproximadament unes 144 centrals, amb els seus reactors corresponents cadascuna, que proporcionen el 36% de l'electricitat que es consumeix a Europa. Actualment a Espanya es troben sis centrals nuclears; Santa María de Garoña (Burgos), Almaraz (Cáceres), Ascó (Tarragona), Cofrentes (València), Trillo (Guadalajara) iVandellós II (Tarragona.


·Context Històric

Aquesta energia prové de la teoria d'Einsten, E=MC², on E es l'energia alliberada; M es la diferència de massa y C es la velocitat de la llum. Aquesta formula demostra que la massa es pot transformar en energia y l'energia en massa.
A partir dels anys 50 van edificar les primeres centrals nuclears a causa de la crisis del petroli. Fins a la decada dels70 no van donar molta importància als inconvenients que tenia l'aplicació d'aquesta energía però a partir d'aquests s'adonaren dels inconvenients que tenia la seva utilitazació.



·Arguments A Favor

Des d'un principi l'Energia Nuclear és va aplicar per a la manca de petroli en una determinada época ja que aquesta energia era una sortida viable per a la obtenció d¡energia eléctica quealimenta a les centrals nuclears.
Actualment Europa és un dels continents que emet més CO² per a l'utilització de combustibles fóssils, que a la vegada es van gastant i aquestes no es poden renovar perquè una vegada que s'acabin no hi haurà més. Hi ha un estalvi bastant important entre la quantitat que s'utilitza de combustible fóssil i l'energia que s'obté d'aquesta, per això aquesta energia es un nousustitutiu dels combustibles fóssils; els quals el carbó o el petroli avui día son procursors del calentament global i amb la disminució d'aquestes combustibles faria que l'aire que respirem sigui més pur i eviti algunes enfermetats respiratòries.
L'Energia Nuclear té més aplicacions que la de generar energía eléctrica, una de les quals és la generació d'energía mecànica la que ajudaria a ladisminució de combustibles que contaminan el medi ambient.
A més s'ha de dir que la contíua fabricció d'aquesta energia a travès de la fisió derivaría a una font d'energia inagotable la qual impediria els accidents que freqüentment succeixen en les centrals per la falta d'aquest procés.


·Arguments en Contra

La major preocupació de l'aplicació de'aquesta energia és la de que laresponsabilitat de tot el procés ha d'estar coordinat per les persones que s'encarreguen que tot el procés sorti bé però en el moment que per alguna raó coneguda (l'inaporpiada actitud d'un treballardor que s'ha dorm o es despista enn el treball) o desconeguda (canvis de la naturalesa que nosaltres no podem controlar) esdevenen a accidents que per l'utilització de productes radiactius són molt preillosos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Energia nuclear
  • Energía nuclear
  • Energia Nuclear
  • energia nuclear
  • Energía nuclear
  • ENERGIA NUCLEAR
  • Energía nuclear
  • Energia nuclear

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS