Energia eòlica

Páginas: 7 (1542 palabras) Publicado: 21 de noviembre de 2013





TREBALL D'AMPLIACIÓ:

L'ENERGIA EÒLICA





ÍNDEX:

1. Què és l'energia eòlica?
2. Com es crea aquesta energia.
3. Història
4. Utilització de l'energia eòlica.
5. Països productors d'aquesta energia.
6. Avantatges i inconvenients.
7. Aerogeneradors


































1.QUÈ ÉS L'ENERGIA EÒLICA?
L'energia eòlica ésl'energia que s'obté a partir del vent, és a dir, l'energia generada pel corrent d'aire i que és transformada per a l'activitat humana.

L'aparell encarregat de produir i transformar aquesta energia són els aerogeneradors. Cada vegada va augmentant la capacitat de generar energia. Al 2007 era de 94,1 giga-watts. També, cada vegada més, es va consumint aquesta nova energia alternativa; al 2008 aEspanya es va consumir un 11% d'energia eòlica i un 13,8% al 2009.
L'energia eòlica és un recurs abundant, renovable, net i ajuda a disminuir les emissions de gasos d'efecte hivernacle, però tot i així, el seu inconvenient és la intermitència.

2. COM ES CREA AQUESTA ENERGIA?
L'energia del vent està relacionada amb el moviment de masses d'aire que desplaça l'atmosfera.
Els vents són generats acausa del calentament de la superfície terrestre per part de la radiació solar. Entre 1% i el 2% d'energia provinent del sol es converteix en vent. Com que els continent absorbeixen la menor quantitat de llum solar, l'aire que es troba sobra el terra s'expandeix i s'eleva. L'aire més fred i més pesat provinent dels mars i dels oceans es posa en moviment.
Per a poder aprofitar bé l'energia eòlicaés important conèixer les variacions diürnes i nocturnes dels vents, la variació de la seva velocitat en relació de l'altura del sòl... També és important conèixer la velocitat màxima del vent. Per a poder utilitzar l'energia eòlica es necessari que el vent arribi a la velocitat mínima (que depèn de cada aerogenerador, però sol estar entre el 10km/h i els 14,4 km/h).
L'energia del vent ésutilitzada per l'ús de màquines eòliques capaces de transformar l'energia eòlica en energia mecànica, tant per a fer servir l'energia directament per a una màquina, com per a la producció d'energia elèctrica (aerogeneradors).
En l'actualitat, el seu ús és sobretot moure els aerogeneradors. En aquests, l'energia eòlica fa moure l'hèlice i el sistema mecànic fa girar el rotor d'un generador (alternador)que produeix energia elèctrica.
Un moli és una màquina que transforma el vent en energia aprofitable, que prové de l'acció de la força del vent sobre unes aspes unides a un mateix eix. L'eix giratori es pot connectar a diversos tipus de maquinària (per a moldre el gra, bombejar aigua o generar electricitat).
3.HISTÒRIA:
L'energia eòlica no és un invent nou, és una de les energies més antiguesjunt amb l'energia tèrmica. El vent, com ha força motriu ha existit sempre i sempre s'ha utilitzat pel benefici del ésser humà. En l'antiguitat, el vent es feia servir per a impulsar vaixells a través de les seves veles o també es feia servir per a moure les aspes dels molins. Però no va ser fins als anys 80 del segle passat, quan aquesta energia va ser impulsada. A partir del segle XXI, moltspaïsos com Espanya, Alemanys, Estats Units o Austràlia comencen a fer servir aquesta energia renovable.
Els primers molins:
Els primers molins de la història varen ser construïts a Afganistan en el segle VII. Aquells molins tenien un eix vertical amb 6 o 8 aspes rectangulars cobertes de tela. Es feien servir per a moldre blat o extreure aigua.
A Europa:
A Europa els primers molins van aparèixeral segle XII a França i Anglaterra i es van anar distribuint per tot el continent. Eren unes estructures de fusta (conegudes com torres de molins. El molí de torres es va desenvolupar a França al llarg del segle XIV. Consistia en una torre de pedra amb una estructura rotativa de fusta que suportava el pes de l'eix del molí. De la part superior del molí sobresortia un eix horitzontal. Després hi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Energia eolica
  • ENERGIA EOLICA
  • Energia eolica
  • Energia Eolica
  • Energía Eólica
  • Energia Eolica
  • ENERGIA EOLICA
  • Energía Eólica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS