Energias Atlernativas

Páginas: 11 (2525 palabras) Publicado: 19 de mayo de 2012
INTRODUCCIÓ


En l'era de la tecnologia i de les comoditats, és difícil imaginar quantes de les nostres activitats diàries poden fer-se sense energia. En els països desenvolupats només som conscients de la seva importància quan ens falta. Un tall de subministrament elèctric a causa d'una avaria ens deixa pràcticament paralitzats. El mateix ocorre quan necessitem aigua calenta ocalefacció. Donat l'increment cada vegada major de la demanda energètica, el responsable és tenir la major eficiència energètica possible en la vida diària. Es tracta d'aconseguir més amb menys.
Aquest és un tema que dóna que pensar i reflexionar. Hem de buscar la manera de trobar més energia, una energia inesgotable, una energia que ens eviti elsproblemes que les actuals energies ens estan provocant. Parlem doncs, de l’energia solar, eòlica, hidràulica ...
El següent treball té dues parts: una primera on s’analitzen les energies convencionals, les que hauríem d’anar canviant per les alternatives, i on s’expliquen les avantatges e inconvenients de totes dues. Una segona part dedicada a l’anàlisi d’una energia alternativa de les mésimportants i de les més possibles “energies del futur”, com és l’energia eòlica.

les energies convencionals
Les energies convencionals ,també anomenades, no renovables són aquelles fonts d’energia que una vegada exhaurides no es podran o serà molt costós i difícil tornar a formar-les. Les energies convencionals són, amb molta diferència ,les principalsfonts d’electricitat del món, i suposen en 92% del consum .

Les fonts d’energia més emprades en l’actualitat són el CARBÓ, el PETROLI i el GAS NATURAL, també anomenats combustibles fòssils perquè s’han format a partir de restes d’animals i de plantes a través de determinats processos que han durat més de 500 milions d’anys. Quan aquests combustibles, necessaris pel funcionament de les CENTRALSTÈRMIQUES, s’acabin, ja no podran ser reposats perquè necessiten molt de temps per formar-se.
També són molt emprats els combustibles nuclears, substàncies anomenades radioactives, com ara l’urani i el plutoni, que alliberen l’energia emmagatzemada en el nucli dels seus àtoms i serveixen de combustible a les CENTRALS NUCLEARS.

Problemes que tenen i ocasionen
* La CONTAMINACIÓ: és el mésimportant. Aquesta contaminació ocasiona un CANVI CLIMÀTIC degut a l’efecte hivernacle.
La humanitat, amb la utilització dels combustibles fòssils, allibera quantitats molt altes de CO2, i al mateix temps, tala arbres i elimina boscos que podrien absorbir part d’aquest CO2. Des de sempre, hi ha hagut un augment i descens equilibrat de la temperatura, però degut les grans acumulacions de gasoscontaminants (diòxid de carboni, metà ...) a l’atmosfera, aquesta està augmentant considerablement. La contaminació produïda per les energies convencionals és 31 vegades més a la que produeixen les alternatives.
El canvi climàtic desenvolupa molts d’altres problemes:
* Amb l’augment de temperatura, corren el risc de desaparèixer gran varietat d’espècies.
* Si es continua així, l’augment delmar, degut a la fusió de les capes de gel de Groenlàndia i Antàrtida, podria elevar el nivell del mar, inundant petites illes i grans zones costeres.
* Serà molt probable que apareixin successos metereològics extrems, com ondes de calor, inundacions ...

* No es RENOVEN, es pot produir un esgotament de les reserves a mig i llarg termini.
* Provoquen la PLUJA ÀCIDA, que es produeixquan plou a nivells de pH inferiors als normals.
* Augmenta el forat de la capa d’OZÓ.
* Impacte AMBIENTAL en les zones d’extracció dels combustibles fòssils.
En front tots aquests inconvenients , podem dir que tenen com avantatge que tenen una gran poder energètic i que són barates.
Per tal d’evitar els problemes que ocasionen ja que no podem deixar d’utilitzar-les , caldria buscar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Energia
  • Energia
  • Energia
  • Energia
  • Energia
  • Energies
  • La Energia
  • energia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS