Enfermedades cardiovasculares

Páginas: 5 (1011 palabras) Publicado: 17 de marzo de 2012
Les Malalties Cardiovasculars
Les malalties cardiovasculars són la classe de malalties que afecten el cor o els vasos sanguinis (artèries i venes). Encara que el terme tècnicament es refereix a qualsevol malaltia que afecta el sistema cardiovascular (com els utilitzats en el vocabulari), és generalment utilitzat per referir-se als relacionats amb l'aterosclerosi (malaltia arterial).
Hi ha trestipus de malalties cardiovasculars;
·Arteriosclerosi: Significa literalment enduriment de les artèries, és una malaltia degenerativa caracteritzada per l'estrenyiment de les artèries. Sobre les parets arterials es van depositant lípids, cèl·lules fibroses, cèl·lules musculars, cristalls de colesterol i depòsits de calci, que formen plaques d'ateroma, i a poc a poc obstrueixen les artèries.L'arteriosclerosi es desenvolupa lentament i les seves alteracions morfològiques poden sorgir a edats primerenques.
·Anorèxia nerviosa i bulímia:
-L'anorèxia nerviosa és una malaltia, estesa entre els adolescents que es caracteritza per la recerca obsessiva de ser prim, que és valorat socialment com a un èxit.
Els símptomes són el rebuig dels aliments i la pràctica exagerada de l’exercici físic quecom a resultat es produeix una gran pèrdua de pes, desnutrició i trastorns renals i cardiovasculars.
-La bulímia es caracteritza per una ingestió desmesurada de menjar. Per evitar l'augment de pes, es recorre a provocar el vòmit després de menjar i a prendre medicaments sense cap control.
·Obesitat: És l'augment de la quantitat de greix corporal a causa de la ingestió de nutrients queproporcionen més calories de les que es consumeixen.
Hom considera que comença a haver-hi obesitat quan l'individu té un pes superior al 10-15% del que teòricament li correspon, atesos els factors condicionants de raça, sexe, etc.

Les seves causes i els seus efectes
Pel que fa a les causes de les malalties cardiovasculars, veiem que venen causades pel que s'ha passat a anomenar factors de risc.Aquests factors són els que ens poden portar a caure en una malaltia d'aquest tipus. Com a factors de risc principals, veiem que s'han de destacar la hipertensió arterial, el tabaquisme, la hipercolesterolèmia, l'obesitat, el sedentarisme, la diabetis, l'herència o predisposició genètica de l'individu, i fins i tot pot influir la tensió emocional, és a dir, l’estrès. El que farem a continuació, ésaprofundir una mica més en cadascun dels anomenats factors de risc.
La hipercolesterolèmia, és a dir, el grau de colesterol elevat de la sang, és una de les causes d’aquestes malalties. Veiem que el grau de colesterol esta condicionat per diferents factors com ho serien l'edat, la inactivitat física, els antecedents familiars i el consum elevat de greixos animals i els seus derivats. Una alimentacióque sigui rica en calories, grasses saturades i colesterol, són la causa més freqüent de pujada del nivell del colesterol. Mantenir un pes corporal correcte i controlar els nivells de colesterol a la sang, és recomanable a totes aquelles persones que pateixen malalties coronàries. Per a evitar el colesterol, tal com avançàvem, hem d'evitar el consum d'aliments rics en greixos saturats i colesterol,mentre que pel contrari es recomana el consum de vegetals, llegums, fruites, peix, mentre que a l'hora de cuinar s'han d'utilitzar olis vegetals.
Un altre dels factors de risc és la hipertensió arterial. Aquesta, augmenta els riscos de presentar malalties al cor. La hipertensió, la podem controlar a través de la pèrdua de l'excés de pes, la reducció del consum de sal i l'augment de l'activitatfísica.
La diabetis també ens pot dur a una malaltia d'aquest tipus. Aquesta, és una malaltia en la què s'eleva la quantitat de glucosa, és a dir de sucre, a la sang. Pot venir acompanyada d'alteracions en els vasos sanguinis, i una de les conseqüències directes de la diabetis, seria l'acceleració del desenvolupament de malalties coronàries, motiu pel qual es recomana mantenir els nivells de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Enfermedades cardiovasculares
  • Enfermedades Cardiovasculares
  • Enfermedades Cardiovasculares
  • enfermedades cardiovasculares
  • Enfermedades cardiovasculares.
  • enfermedades cardiovasculares
  • enfermedades cardiovasculares
  • enfermedades cardiovasculares

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS