Enfermedades Cardiovasculares

Páginas: 6 (1472 palabras) Publicado: 1 de junio de 2012
edades cardiovascularesEl terme malalties cardiovasculars és usat per referir-se a tot tipus de malalties relacionades amb el cor o els vasos sanguinis, (artèries i venes). Aquest terme descriu qualsevol malaltia que afecti el sistema cardiovascular, és utilitzat comunament per referir-se a aquells relacionats amb l'arterosclerosi (malalties en les artèries). Aquestes condicions tenen causes,mecanismes, i tractaments similars. A la pràctica, les malalties cardiovasculars són tractades per cardiòlegs, cirurgians toráxicos, cirurgians vasculars, neuròlegs, i radiòlegs d'intervenció, depenent del sistema i òrgan tractat.

Existeix un considerable enllaç entre aquestes especialitats, i és comú per a certs processos que estiguin diferents especialistes en el mateix hospital. La majoria delspaïsos lluiten amb altes i creixents taxes de malalties cardiovasculars. Cada any més nord-americans moren de malalties del cor que de càncer.Per al moment que els problemes del cor són detectats, la causa fonamental (arteriosclerosi) està usualment avançada, havent-se desenvolupat per dècades. Per tant, hi ha major èmfasi en la prevenció de l'arteriosclerosi mitjançant la modificació delsfactors de risc, com ara l'alimentació sana, l'exercici i evitant l'hàbit de fumar

ATEREOSCLEROSIS:

La ateroesclerosis es una malaltia caracteritzada per el dipòsit e infiltració de substàncies lipídiques en les parets de les artèries de mitjà i gran tamany. La forma més comuna de atereosclerosis, provoca una reacció inflamatòria y la multiplicació y migració de les cèl·lules musculars llises dela paret, que van produint estrenyiments de la llum arterial. Els engraixaments concrets son denominats placa de aterona.
·Prevenció primaria: Per evitar que apareixin els factors de risc com la hipercolesterolemia o la hipertensió arterial. Per això s'han de promoure estils de vida saludable com una dieta correcta o una dieta mediterrànea, augmentar la activitat física y evitar el consum detabac.
·Prevenció secundaria: Consisteix en l'administració de fàrmacs o tornar a un estil de vida saludable quan els factors de risc aparèixen. Els medicaments poden ser estatinas o colestiraminas.

VALVULOPATIA:

Las valvulopatis son les enfermetats propies de les vàlvules del cor. La funció de les vàlvules del cor es obrir-se i tancar-se correctament durant el cicle cardiac. Això permet el pasde la sang d'una cavitat a l'altre i que poden avançar sense retrocedir. Les vàlvules poden ser afectades per infeccions, per traumatismes, per envelliment, etc. Fa anys la causa fundamental era la febre reumàtica, una enfermetat poc freqüent en els països desarrolats actualment.
En la actualitat, com a conseqüència del augment de l'esperança de vida han aparegut altres formes de valvulopatia. Lamés freqüent es la valvulopatia degenerativa en pacients vells, que consisteix en l'envelliment, enduriment i calcificació de les vàlvules, el que limíta la seva movilitat i afecta al seu funcionament. (S'ha de tenir en compte s'obren i es tanquen unes 60 vegades per minut, així que una persona de 70 anys haurà realitzat aquest moviment més de 2.ooo millons de vegades. El diagnòstic més exactede les valvulopatias es fa per ecocardiograma, una tècnica de imatge que pot valorar exactament quina vàlvula està malament, quina es la causa i la gravetat de la afectació.

ACCIDENT CEREBROVASCULAR:

Un accident cerebrovascular(ACV o ACVA) es la perdua de funcions cerebrals producte de la interrupció del fluxe sanquini al cervell i que origina una serie de simptomas variables en funció delàrea cerebral afectada.
Si es para el fluxe sanguini durant més d'uns pocs segons, el cervell no pot rebre sang ni oxigen. Les Cèl·lues mare poden morir i causa danys permanents.
Hi ha dos tipus de accidents cerebrals: isquèmics i hemorràgics.
L'isquèmic passa quan un vas sanquíni que irriga sang al cervell resulta bloquejat. Es pot formar un coàgul en una artèria mol prima o un coàgul es pot...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Enfermedades cardiovasculares
  • Enfermedades Cardiovasculares
  • Enfermedades Cardiovasculares
  • enfermedades cardiovasculares
  • Enfermedades cardiovasculares.
  • enfermedades cardiovasculares
  • enfermedades cardiovasculares
  • enfermedades cardiovasculares

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS