Enfermeras

Páginas: 19 (4529 palabras) Publicado: 12 de junio de 2012
Models conceptuals infermers

















1er Curs de Grau d’infermeria
Professora Anna Ramió

Índex


1. Introducció,objectiu imètode................................................3

2. Cos del treball......................................................................5-15


3. Conclusió.............................................................................16


4. Bibliografia...........................................................................17
























INTRODUCCIÓ, OBJECTIU I MÈTODE

Puntsde vista de diferents infermeres han fet possible que les visions de cadascuna siguin dutes a terme segons l’interès de cada hospital.
Sense aquests models seria impossible tenir un pla de cuidats, quelcom tan senzill que sembla ara de formular, comporta molt de temps i molta reflexió per part de les infermeres que citaré.
Cadascuna d’elles es va fixar en aspectes que no veien formulats,que no es tenien en compte i d’aquí van començar a fer la teoria i la pràctica dels seus models.
Així que en aquest treball de fonaments històrics faré una comparació dels models de la Henderson, Roy, Leninger, Peplau i Orem.


L’objectiu d’aquest treball és entendre cadascun dels models de les infermeres i treure’n profit per assabentar-se dels avantatges i inconvenients de la teoria decadascuna. A més a més de posar exemples de la independència i dependència de les 14 necessitats de Virginia Henderson.


El mètode que he seguit per fer aquest treball va ser, primer de tot, agafar tots els treballs que havíem fet i llegir-me’ls i fer un petit resum de cadascun. Tot seguit, vaig anar a la biblioteca, tot i que no vaig trobar gaire cosa, poder perquè ja s’ho havienemportat, vaig començar a buscar el que m’interessava per fer el treball.
En aquest cas, a Internet he trobat molta informació per fer aquest treball.










COS DEL TREBALL

Abans de començar el treball, faré una petita biografia de cadascuna per introduir-les al seu context.

Virginia Henderson va néixer al 1897 a Kansas, es va graduar a Army School of Nursing al 1921.El seu interès per la infermeria va sorgir de l’assistència personal militar del malalt i ferit durant la primer guerra mundial. Desenvolupa les seves idees motivada per les preocupacions de les funcions de les infermeres i la seva situació jurídica. Al 1955 va publicar la seva definició d’infermeria i al 1966 la va perfeccionar amb el llibre “The Nature of Nursing”. Va ser doctora honoraria a launiversitat de Barcelona i va estar molt influïda per una professora que es deia Goodrich. Va morir el 19 de març de 1996 a l’edat de 98 anys.

Dorothea Orem va néixer al 1909 a Baltimore. Era americana, es va formar a Washington. Va treballar com infermera hospitalària i finalment es va dedicar a la docència. Va obtenir diversos títols.
Treballant al ministeri de salut volia saber elpropòsit d’infermeria i al 1959 es va començar a interessar i va desenvolupar els conceptes d’infermeria i d’auto cuidats. D’aquí que el seu model sigui del dèficit d’auto cuidats.
Al 1970 deixa la docència i posa una consulta privada, i al 1971, publica el seu primer llibre “ concepte i pràctica d’infermeria”, on exposa els seus conceptes, difícils d’entendre tot i que després els va anarsimplificant.
Orem es va retirar al 1984 i des de aleshores resideix a Georgia. També es va dedicar a fer conferències i a redactar articles sobres conceptes de la seva teoria.

Hildergarde Peplau va néixer al 1909 a Pensylvania. Després de graduarse va rebre un títol de Bachelor of Arts al 1943, el qual tractava sobre la psicologia interpersonal. Va rebre un màster sobre la infermeria...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Enfermero
  • Enfermera
  • Enfermero
  • Enfermera
  • enfermera
  • enfermera
  • enfermera
  • enfermero

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS