Ensayo Grandes Esperanzas

Páginas: 6 (1447 palabras) Publicado: 5 de febrero de 2014
Grans Esperances i
el contrast entre classes socials

Una novel•la realista té com a objectiu reflectir les característiques de l'època mitjançant la descripció dels personatges, tant pel que fan com pel que diuen, i dels ambients. A Grans Esperances de Charles Dickens veiem que hi ha moltes referències sobre les diferències entre les classes socials tant pel que fa als modals com a l'ambientque els envolta.

Els modals, incloent la bona educació, són els que marquen més dissemblança entre els personatges. Dickens elabora uns diàlegs i unes descripcions que si no s'anomenessin els noms dels personatges es podria distingir si són dues persones de classe alta o bé baixa conversant; l'autor inclou gestos i paraules determinades i específiques que són les responsables de convertir undiàleg entre dos personatges desconeguts a una conversa entre un home de classe baixa, com per exemple en Joe, amb una dona de classe alta com podria ser la Sra. Havisham.
En Pip pateix una gran transformació durant la novel•la ja que inicialment pertany a la societat pobre i d'un dia per l'altre esdevé ric amb un munt possessions, fet del qual s'aprofita ja que havia sigut el seu somni des queera un nen. Això vol dir que si volia pertànyer i comportar-se com un senyor, havia de canviar la manera de vestir, la manera de parlar, de mirar i de tractar els altres. La novel•la està escrita en primera persona, llavors aquest fet de transformar-se va fer que l'autor remarqués les situacions en les que Pip es sorprèn de la manera d'actuar dels altres. Un clar exemple el trobem en el moment enel qual el protagonista ja traslladat a Londres es troba amb el Sr. Pumblechook i podem observar com un home ric amb experiència en la seva classe social pot sentir-se superior als altres de menys importància jeràrquicament, i això xoca a en Pip.
Dos altres exemples claus sobre la importància dels modals els apreciem en la situació que es descriu al restaurant quan en Joe, home pobre, esretroba amb en Pip, actualment un senyor. En aquell moment el protagonista es posa nerviós perquè li fa vergonya estar compartint un dinar amb un home "de menys importància" a Londres que no sap comportar-se a la taula, simplement perquè no ha rebut l'educació que ha fet Pip per convertir-se en un home cortesà. S'adona que Joe juga amb el barret i descriu la situació del restaurant amb el que feia comintentar penjar-lo de la paret, posar-lo en altres llocs del restaurant i remarca que per a en Pip allò era una molèstia perquè no es creu que en Joe no s'adoni que no és correcte el que està fent. Més avançat l'àpat remarca la manera de menjar del seu amic expressant una altra vegada que el destorba com es comporta ja que ha conegut dues formes de fer completament diferents al llarg dels anys is'adona que la segona és molt més correcta i educada en comparació amb la primera que va viure, llavors l'avergonyeix el fet d'estar amb una persona que no actua com hauria d'actuar en aquella situació.

La dissimilitud jeràrquica entre els personatges és molt diferent depenent de cadascun i de la seva manera d'actuar. La forma en què viuen en Joe i l'Estel•la, per exemple, són completamentdistintes les unes de les altres. Només cal veure i analitzar l'ambient que els envolta i com s'ho fan per resoldre problemes i seguir endavant. Un sol detall defineix cada personatge o classe i un exemple són les cases i espais exteriors.
L'ambient rural està ben descrit sobretot a la primera part de la novel•la que correspon als anys d'infància que en Pip viu a casa la seva germana. És apreciablequan el protagonista diu al forçat la localització de casa seva i ens descriu l'entorn que envoltava tota la classe pobra que era una gran extensió de terreny mal cuidat i limitat per llogarrets, majoritàriament de fusta com menciona en Joe, i rius separats per grans distàncies, molt característic de l'ambient rural on la gent del poble vivia molt aïllada de les altres cases a diferència de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Grandes Esperanzas
  • Grandes Esperanzas
  • Grandes esperanzas
  • Grandes Esperanzas
  • Grandes esperanzas
  • grandes esperanzas
  • Grandes Esperanzas
  • Ensayo Esperanza

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS