enseñar a convivir no es tan difícil

Páginas: 8 (1769 palabras) Publicado: 8 de marzo de 2014




























1-ASC














1.) Gadner defineix 8 tipus d’intel·ligència. De totes elles, quines penses que seria la/les que hauria de desenvolupar el dinamitzador/a? Justifica la teva resposta.

Las dos intel·ligencies personals. Sobretot la intel·ligència interpersonal ja que és la que considero més apropiada i la mésindicada. Nosaltres com a dinamitzadors, en tot moment, hem d’estar observant als participants de que no els hi faci falta res en cap moment. Doncs si els veiem poc motivats els hi anirem a donar ànims, si veiem que no comprenen alguna cosa o a algú, doncs procurarem explicar-li’s el millor possible perquè ho acabin comprenent...

2.) Defineix un conflicte o situació conflictiva i intenta donar-lisolució
aplicant els 5 tipus de pensament: causal, alternatiu, conseqüencial, de perspectiva i de medis-fi.

Conflicte (és veridic i m’ha passat avui) : La rentadora de casa meva deixava un xoll d’aigua (3 o 4 dits, ja que està en un quartet petit) al terra. Feia relativament poc (unes tres o quatre setmanes) ja van venir a reparar-la (en dos vegades) ja que la primera vegada van canviaruna placa de la programació i la segona vegada (el dia següent) una altre placa important que tampoc funcionava. La reparació va costar 150 eur. que és bastanta qüantitat ja que per poc més de 200 eu. se’n poden aconseguir. Llavorç, en veure que perdia aigua vaig decidir trucar a la mateixa empresa de reparacions d’electodomèstics que m’havia reparat allò feia tres o quatre setmanes, per veure siestava relacionat i m’ho reparaven sense cap cost. I resulta que quan ha vingut el tècnic a reparar-la ha vist que perdia aigua perquè el tub per on expulsa l’aigua no estava conectat al desaigüe. Total que el tècnic ens ha cobrat 41 eu i pico del desplaçament i cost mínims i la meva mare s’ha enfadat amb mi perquè diu que això ho tindria que haber vist en rentar el filtre (que hem deia que avansde trucar al tècnic, mirés que el filtre no estigués embussat).

Solucions:

Causal: Seria que jo hagués deduit que possiblement hagués sigut el gat ja que com que a vegades ronda per el quarto de la rentadora, és possible que fes un mal gest i hagués caigut de sobre de la secadora ( que está sobre de la rentadora ), i en la caiguda que hagués arrencat el tub del desaigüe del seu lloc.Alternatiu: Seria que possiblement el tub que va al desaigüe no es va col·locar prou endins i del sacceix de la máquina hagúes caigut ell sol. Una altre alternativa es pensar que ho hagi tret algu ( amic, germà...) inconscientment tocant per alla darrera dels cables perquè possiblement la secadora o la rentadora no estiguéssin ben connectades a la electricitat.

Consecuencial: Seria, una vegada joja sabia el que costava la reparació feta per l’home que va venir a reparar-ho, era dir-li a la meva mare que allò costava tant i que possiblement habia sigut el gat, o un amic, es clar que incoscientment.. i que no es tornaria a repetir.

De perspectiva: Seria dir-li amb delicadesa a la meva mare que el que ara li diré la pot molestar una mica però que l’entenc i que en part és normal ques’enfadi pero que també hem comprengui a mi que jo no sóc el culpable de que aquell tub s’hagi sortit d’alla.

Medis - fi : En aquest tipus de pensament no sé ben bé què dir ja que es refereix més a tenir clars els objectius per saber resoldre bé els possibles problemes, que no pas un mètode de pensament per a resoldre un conflicte.3.) Quina relació hi ha entre el pensament lateral i el pensament crític?

La relació que jo li trobo és que són dos tipus de pensament complexos i efectius que s’haurien de desenvolupar més i constantment en la societat en general. Ja que això ens ajudaria a solventar problemes, gràcies als diversos punts de vista enfocats cap al problema que realment no comporten tant de pes.
Una altre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ENSEÑAR A CONVIVIR
  • como convivir con un jefe difícil
  • es tan dificil volver a itaca
  • Es tan difícil volver a Ítaca
  • Es Tan Dificil Volver A Itaca
  • No es tan dificil hacer lo correcto
  • Es tan dificil volver a Itaca
  • es tan dificil volver a itaca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS