entrenamiento para un caballo de doma clásica

Páginas: 5 (1246 palabras) Publicado: 27 de diciembre de 2014
8. EL MEU ENTRENAMENT

Amb totes les bases teòriques abans extretes: aires, figures i exercicis, programaré l’entrenament que jo duria a terme per preparar un cavall de poltre fins a arribar a gran premi. Utilitzant l’escala de formació.
Primer e escollit un cavall en particular que li agradi treballar i sigui energètic però a la vegada tranquil, així l’entrenament és més “fàcil” i “ràpid”. Elcavall Espanyol P.R.E que a més a més te una elegància molt barroca.

• PRIMER ANY D’ENTRENAMENT:
Cada any d’entrenament es divideix en tres fases segons l’estació del temps, així tenim un ordre per entrenar en nostre cavall i una pauta d’objectius.
El cavall es comença a desbravar als dos anys; el treus del camp, el poses a la quadra, el comences a tocar perquè s’acostumi a la gent. El posesal preparador; un cop el cavall estigui relaxat se li comença a posar els protectors a les extremitats o les vendes, el “cinchuelo”, la muntura perquè s’acostumi al pes, el filet, etc. I això durant uns quants mesos. Sobretot molt treball a la corda. (Veure vídeo als annexos).
A partir dels dos anys i mig casi tres li comences a posar el pes. M’entres li dones corda amb l’ajuda d’un altrepersona que t’aguanti el cavall t’hi puges amb suavitat perquè el cavall s’acostumi al pes del genet i un cop el cavall esta tranquil t’hi pots pujar completament. (Veure vídeo de posar el pes als annexos).
ALIMENTACIÓ: 75% forratje i 25% pinso.
TEMPS DE DESCANS: un o dos dies a la setmana treure’l al camp o a que pasturi.
Exemple: Sessió de mitja hora a la corda, després al final posar el pes perquès’acostumi.
• SEGON ANY D’ENTRENAMENT:
Quan el cavall ja te els tres anys, i ja suporta bé el pes del genet, se li don corda amb el genet muntat. Un cop superada aquesta etapa a la corda, el genet ja pot muntar el poltre sol per la pista sense l’ajuda de cap persona que li aguanti el cavall, és comença pels tres aires, fent transicions, i figures bàsiques com per exemple: cercles, diagonals,doblar a lo llarg o lo ample... També es treballa la parada immobilitat i la salutació. Ja es comença a treballar la primera fase de l’escala de formació ( ritme i descontracció). (Veure vídeo de treball a la corda muntat als annexos).
ALIMENTACIÓ: 75% forratje 25% pinso.
TEMPS DE DESCANS: un o dos dies a la setmana treure’l al camp o anar d’excursió.
Exemple: Sessió de mitja hora a la corda pas,trot i galop. Després l’altre mitja hora t’hi puges,fas 5 o 10 minuts a la corda muntat, i després els altres 20 minuts vas per la pista al pas, trot i una mica de galop. Per acabar la sessió bé una volteta pel camp perquè les pulsacions l’hi baixin.

• TERCER ANY D’ENTRENAMENT:
Als quatre anys ja es comença a anar de concurs. Es continua treballant la primera fase a més de la segona fase del’escala de formació; entrenament acumulatiu. ( Ritme, descontracció i contacte més impulsió i rectitud). Seguim amb les figures cada cop més complicades, és a dir, més petites, amb la finalitat de que el cavall no creï una rutina. A més dels exercicis com cessió a la cama, el galop en trucat, transicions pas-galop galop-pas...
El portaria per primer cop a concursar perquè s’anés acostumant alssorolls, la gent, les campanes,etc. I així el genet sap el que pot anar millorant sobre el cavall, i anar treballant els errors.
Reprise de nivell 1: Preliminar 4 anys i final 4 anys.
(Veure als annexos prova final 4 anys).
ALIMENTACIÓ: 75% forratje 25% pinso concentrat (més avena, més blat de moro,etc.)
TEMPS DE DESCANS: un o dos dies a la setmana treure’l al camp o anar d’excursió.
Exemple:sessió d’una hora a la pista treballant els tres aires, allargant el trot, practicant les parades, fer figures petites...

• QUART ANY D’ENTRENAMENT:
A partir dels cinc anys ja es comença a “complicar”. El cavall te que assimilar més coses i difícils. Continua a la fase dos de l’escala de formació amb els allargaments al trot amb molta impulsió i contacte, l’esquena endins per agafar la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Doma de caballos
  • Doma De Caballos
  • ¿Que seria de la humanidad sin la doma del caballo?
  • Monty roberts-doma de caballos sin violencia
  • Doma De Caballos
  • Educación Basica Para Caballos
  • Entrenamiento para el kayak de mar
  • Plan de entrenamiento para sep

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS