enunciat pragmàtica

Páginas: 3 (588 palabras) Publicado: 9 de junio de 2015
G
Pragmàtica
Universitat de Barcelona


“Io da gan vui se patit”
1. Descripció
1.1 Emissor: L’emissor és Barruguet, fent-se passar per un nen petit. Per tant és promotor i autor de l’enunciat.Barruguet és una botiga de joguines.
1.2 Destinatari: Aquest enunciat va dirigit a tothom, en especial a adults que els hi agrada el món de la joguina i el record de la infància. Tot i així és unenunciat per a tothom que ho llegeixi.
1.3 Contingut proposicional: “Io da gan vui se patit”.
1.4 Context: enunciat extret d’una samarreta, la qual promociona a la botiga de joguines Barruguet.
1.5 Registre:Escrit d’una forma infantil i informal. Escrit com ho faria un infant d’aproximadament 5 anys.

1.6 Situació: Samarreta de la botiga Barruguet amb el seu lema. Pensament que un adult té si poguéstornar a la infància. Missatge escrit per un infant de 5 anys.
1.7 Altres observacions: Aquest enunciat es troba escrit per un infant petit que comença a aprendre a escriure, per això té faltesd’ortografia; ja que deixa veure la innocència de la infància. Aquest enunciat és extret d’una samarreta, però el lema es pot trobar en productes de la botiga i en la mateixa botiga.




2. Comentaris
2.1Emissor i referència: Barruguet, l’emissor, fa servir la “veu” d’un infant, en aquest cas un missatge escrit, per tal de transmetre el pensament d’un adult a l’hora d’entrar a la seva botiga, el món de lesjoguines. Per tant, Barrugeut és el productor i autor; utilitza a un actor, l’infant, amb un pensament d’adult, que podria ser el pensament del destinatari.
Un pensament d’un adult a l’hora derecordar la seva infantesa i oblidar-se dels problemes de la vida real jugant amb allò que més li agrada, per tant és un adult que no vol créixer. Per això aquest pensament es troba escrit mitjançant la màd’un infant innocent que acaba de començar a escriure.
2.2 Referència textual: L’enunciat va dirigit a l’adult. Reflecteix el pensament de l’adult només entrar a la botiga, moment que tothom torna...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Enunciat
  • Enunciat
  • Pragmatica
  • La Pragmatica
  • Pragmatismo
  • Pragmatismo
  • Pragmatismo
  • Pragmatismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS