ESCALES D'ACTITUD

Páginas: 2 (280 palabras) Publicado: 13 de noviembre de 2014
ESCALES D’ACTITUD

Les escales d’actitud son un instrument de mediacio que ens permet apropar-nos a la variabilitat afectiva de les persones respecte a qualsevol objecte psicologic.Hi han una serie d’inconvenients com que el proces d’elaboracio de la escala es llarg i complexe, que els continguts es converteix en una escala a nivel general.Com a avantatges enspermet fer una clasificacio segons la actitud, si la mesura es variable ens permet comparar els canvis en les actituds.
Les actituds les podem explicar com la organitzacio de creençes,sentiments de pertinença o tendencies d’una conducta cap a objectes, grups, o simbols socialment significatius; una predisposició adquirida o un sentiment sobre persones o asumptes.
Lesactituds son reals i determinen accions, canvis en la conducta, com a components estaríen els afectius que son els que donen resposta, els de conducta que tenen intencio de canviaralguna cosa i cognitius que son creençes que moldeen els components anteriors.
Algunes de les escales son:
1. Escalograma de Guttman: dirigit a estudiar nomes un detall de cada aspecto:m’agraden totes les frutes….m’agraden les pomes.
2. Escala de Bogardus: es acumulativa, es a dir, al aceptar un plantejament, implica aceptar tots els altres que tenguin un grau menor.3. Escala de Thurstone y Chave: son ítems que valoren opinions amb un valor del 0 al 11.
4. Escala de Likert: son afirmacions, judicis o preguntes que mostren acord usant paraulesque indiquen un grau creixent o decreixent:

Escala tipo Likert:
-Acord: extremadament d’acord/d’acord/indecis/en desacord.
-Frequencia: moltfrequentment/frequentment/ocasionalment/rarament/mai.
-Importancia: molt important/important/moderadament important/ poc important/ gens important.
-Qualitat: pobre/inferior al promig/ promig/ superior al promig/ excelent.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Escalas
  • Escalas
  • Las Escalas
  • ESCALA
  • Escalas
  • escalas
  • escala
  • La escala

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS