Escola Inclusiva

Páginas: 3 (636 palabras) Publicado: 22 de noviembre de 2012
ACTIVITAT 1


Què vol dir escola inclusiva?

Escola inclusiva és aquella escola basada en principis d’inclusió i igualtat d’oportunitats posant al seu abast els recursos necessaris per tal defer possible la participació dels alumnes en entorns escolars ordinaris. És un model d’escola per a tothom. Un dels seus objectius és avançar en l’escolarització d’alumnat amb discapacitat en centresordinaris juntament amb la resta d’alumnes, de manera que els nenes i les nenes puguin desenvolupar al màxim les seves capacitats mitjançant la relació diària amb els companys i companyes.
L’educacióinclusiva “ és el procés pel qual s’ofereix a tots els infants, sense distinció de la discapacitat, la raça o qualsevol altra diferència, l’oportunitat per continuar essent membres de la classeordinària i per apendre dels seus companys i juntament amb ells, dins l’aula.” – Stainback.


Creus que actualment a Catalunya hi ha escoles inclusives? Quines coneixes o has trobat informació?

Sí.Els nombre d'escoles inclusives a Catalunya es dobla en només un curs
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2094759
Un total de 111 centres han creat unitats de suportper a alumnes discapacitats els últims tres anys
HELENA CAPERA. Barcelona
Les escoles inclusives guanyen terreny a Catalunya. En només un any, el nombre de centres amb unitats de suport per aalumnes discapacitats s'ha multiplicat per dos i des que el Departament d'Educació va posar en marxa aquest projecte, ara fa tres anys, 111 escoles ordinàries han integrat instruments d'ajuda a les sevesaules. Les unitats de suport permeten que els nens amb greus problemes d'aprenentatge puguin compartir pupitre amb la resta de companys de classe gràcies al treball que desenvolupen els mestresd'educació especial. Avui, més d'un 60% dels 15.000 alumnes que tenen algun tipus d'incapacitació estan matriculats als centres ordinaris, una tendència que es manté a l'alça des que aquestes eines...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Escola inclusiva: uma necessidade especial
  • Escola Inclusiva
  • Escola Selectiva I Inclusiva
  • La Experiencia Escolar Inclusiva Como Respuesta A La Exclusion Carina Kaplan
  • Inclusiva
  • inclusivo
  • Inclusiva
  • incluso

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS