Escrits sobre la llengua - Joan Fuster

Páginas: 4 (773 palabras) Publicado: 26 de mayo de 2014
ESCRITS SOBRE LA LLENGUA.
Aquest llibre recull escrits curts com pròlegs, notes de diaris i articles de premsa, amb el objectiu de recuperar escrits de difusió restringida. El llibre es centra ambla figura de Joan Fuster, gran assagista envers la llengua.
PARLAMENT
A l’any 1932, es va signar a Castelló les anomenades Normes de Castelló, redactades per Pompeu Fabra, un pas endavant per a lanormalització de la llengua i la nostra senya d’identitat.
LLENGUA I ESTIL
Aquest capitol parla sobre la necesseitat d’un diccionari català com el de la RAE per a poder escriure correctament. Fabraargumenta que sap escriure mes correctament el castellà degut a este dèficit de diccionari català.
DUANES PER A L'IDIOMA
Aquest capitol parla sobre la influencia del angles a les llengües propiesdegut a les noves tendencies que hi ha, totes aquestes coses estan formant una nova llengua.
Mercat per a les traduccions.
En aquest capítol es parla de que majoritariament el que es llegeix sontraduccions de llibres famosos en altres llengües, el que pot provocar el bilingüisme, perquè aquestes traduccion no estan ben fetes, les traduccions que verdaderament es fan be son les de obres antiguesimportants.
EXCESSOS DE LLENGUATGE, EXCESSOS DE GRAMÀTICA
En aquest capítol, Fuster parla de la funcio dels correctos, que sols deurien de dedicarse a col·laborar amb la tasca del escriptor, però maiamb manipular lo que ha escrit el escriptor.
DIFICULTATS VALENCIANES
Fuster en aquest capítol parla sobre la poca reivindicació que hi ha a Valencià envoltant la llengua pròpia i la inseguretat quehi ha entre els ciutadans a l’hora de parlar-la
Próleg al llibre Idioma i prejudici de R. Ninyoles
En aquest capítol es diu que el imperialisme ha sigut el culpable del problema linguistic. Fets quetranscorren durant els regnat dels trastamara.
Es diu al capítol que Hem d'aguantar la nostra situació i intentar modificar la nostra situació per a millor.
QÜESTIONS DE VOCABULARI
En aquest...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Joan fuster
  • Joan fuster
  • joan fuster
  • Joan Fuster
  • joan fuster
  • Joan Fuster
  • joan fuster
  • Joan Fuster

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS