Escuela Rural

Páginas: 13 (3014 palabras) Publicado: 11 de enero de 2013
1. INTRODUCCIÓ

A continuació presentem el treball del disseny d’una ZER, en concret d’una escola que forma part d’aquesta i que es troba situada a la comarca del Ripollès. L’esquema de treball que hem seguit ha estat fer, en primer lloc, una presentació de la ZER i de l’escola que hem dissenyat, i a continuació hem treballat aspectes com les característiques de l’escola, les distàncies queexisteixen entre els quatre centres que formen part de la ZER i hem afegit un llistat d’avantatges i inconvenients que ens trobem en les escoles rurals. També hem explicat, centrant-nos en una escola concreta, els òrgans de govern i els col·legiats que hi tenim presents, l’organització escolar (a nivell de professorat i d’alumnat), els punts clau del PEC, les estratègies que contemplem per atendrela diversitat a les aules i el paper que se li atorga a la comunitat educativa com agents influents directes en l’educació dels més petits.

2. PRESENTACIÓ DE L’ESCOLA I LA ZER

Benvinguts a l’escola “El Violí”, un centre que pertany a la ZER “Els músics” juntament amb les altres tres escoles anomenades “La Pandereta”, “L’Acordió” i “La Guitarra”. Aquesta ZER es troba situada al nord-est deCatalunya, concretament a la comarca del Ripollès, i consta de la unió de quatre centres pertanyents a petites viles situades a les muntanyes de dita comarca. La distància màxima entre una escola i una altra és d’uns 25km., això facilita la feina als mestres, i sobretot als itinerants. El fet que els centres estiguin repartits en diferents poblacions comporta una gran organització per part deles escoles amb els seus mestres itinerants per assegurar una major rendibilitat del temps que aquests passen en cada centre.
En quant a les característiques de la població, aquesta és petita, consta de 243 habitants censats i la major part d’ingressos de les famílies provenen de la ramaderia i l’agricultura, a excepcions de casos particulars com treballadors d’establiments alimentaris ofuncionariat.
3. DISTÀNCIA

Les escoles es troben en poblacions diferents, les quals són: Setcases, Camprodon, Sant Pau de Seguries i Sant Joan de les Abadesses:

* Setcases
Camprodon: 11 km
Sant Pau de Seguries: 17 km
Sant Joan de les Abadesses: 25 km

* Camprodon
Setcases: 11 km
Sant Pau de Seguries: 6 km
Sant Joan de les Abadesses: 14 km

* Sant Pau de Seguries
Setcases: 17km
Camprodon: 6 km
Sant Joan de les Abadesses: 8 km

* Sant Joan de les Abadesses
Setcases: 25 km
Camprodon: 14 km
Sant Pau de Seguries: 8 km

4. CARACTERÍSTIQUES

* L’escola El Violí és pública, laica i plural.
* Fomentem valors com el respecte, la solidaritat i el diàleg.
* Ens definim com una escola inclusiva, per tal d'obrir-nos a tots els alumnes i als quepresentin algun tipus de necessitat educativa especial.
* Entenem l’educació com un procés integral, per tant tenim en compte les dimensions individuals de cada alumne.
* La llengua vehicular i llengua base d’aprenentatge és el català. La llengua castellana és introduïda a nivell oral i escrit a Cicle Inicial perquè a l'acabament de l'escolaritat, els alumnes tinguin un domini oral i escritcorrecte de les dues llengües oficials, aquest és el seu objectiu principal.
També hi haurà aprenentatge de l'anglès com a llengua estrangera i s’intentarà introduir aquesta en altres àrees curriculars.
* El nostre treball està basat en l’experiència. Intentem aprofitar al màxim el nostre entorn.
* Treballem en internivells.
* La relació entre tots els components de l’escola (mestres,alumnes i famílies) és molt estreta.
5. AVANTATGES I INCONVENIENTS

* AVANTAGES
Anar a qualsevol de les escoles rurals que formen la ZER “Els músics”, implica aspectes positius que potser altres escoles no tenen.
En primer lloc, ens centrem amb el contacte amb la natura. L’entorn que envolta a les escoles és molt enriquidor, ja que es troba ple de muntanyes del Pirineu Català. Són...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Escuelas rurales
  • La escuela rural
  • ESCUELAS RURALES
  • La Escuela Rural
  • Escuela Rural
  • La Escuela Rural
  • escuela rurales
  • Escuelas rurales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS