escuelas elenisticas

Páginas: 2 (415 palabras) Publicado: 19 de abril de 2014
Epicureisme:
L’epicureisme és un corrent filosòfic. Aquest corrent filosòfic es format per Epicur (341-270 aC).
Epicur considera que per arribar a la felicitat hi ha d’haver plaer, es a dir, quehas d’obtenir plaer per arribar a la felicitat, si no hi ha plaer, no hi haurà felicitat. Per a Epicur el concepte de plaer no es el concepte que nosaltres tenim. Per a Epicur el plaer vol dirl’absència del dolor aquest plaer Epicur diu que no pertany a l’anima i per tant que pertany al cos l’Epicur dóna molta importància al cos, és a dir, que el cos és l’única cosa real i és la veritable mesura deles coses. Això vol dir que si hi ha dolor, no hi haurà plaer però si no hi ha dolor, si que hi haurà plaer.
Cinisme:
El Cinisme és un corrent filosòfic . Aquest corrent filosòfic es format perAntistenes d’Atenes(450 aC).
l'Epicur Dóna molta importància al cos, és a dir, que el cost és l'única cosa real i és la veritable mesura de les coses (més enllà del cos, no es res real i no és res més queel cos la mesura de totes les coses).
L'objectiu del Cinisme i per tant D’Antistenes D’Atenes és aconseguir la felicitat i això s'aconsegueix si un depèn només de si mateix. El fonamental per alcínic és l'autarquia, és a dir la independència de tot condicionament exterior, l'autosuficiència, que pot aprendre però que requereix un esforç. Enrere queda tot allò que considera que ja no li pertanyal savi, la família, els diners, la fama i sobretot els seus antics pensaments. Una vegada va afirmar que la major aquesta era sens dubte, morir feliç.

Neoplatonisme:
El Neoplatonisme no només ésun corrent filosòfic, sinó que també és una renovació de la filosofia de Plató.
Segons els Neoplatònics el principi de tot l’existent és la unitat, és a dir, L’u. Rebutja tota mitologització delLogos i tota via de de salvació que es concebi com exclusivament dependent del ritual i de la fe.
El Neoplatonisme es caracteritza per interpretar les grans doctrines hel.lenístiques a la llum...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • aristoteles y escuelas elenisticas
  • Cultura elenistica
  • El Periodo Elenistico
  • Filosofia Elenistica
  • filosofia elenistica
  • Grecia Periodo Elenistico
  • La escuela
  • Escuela

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS