Escultura

Páginas: 3 (661 palabras) Publicado: 10 de enero de 2013
ESCULTURA:
Barcelona està plena de moltes obres escultòriques totes de diferents estils i de molts escultors coneguts i importants que fan que Barcelona sigui un dels llocs mes visitats.
Posaremalgunes de les obres escultòriques mes conegudes, i més visitades per els turistes.
MONUMENT A COLOM:
El Monument a Colom és una de les estàtues més famoses de la ciutat de Barcelona. Construïda enhomenatge al descobridor Cristòfor Colom; està erigida a la plaça del Portal de la Pau, punt d'unió entre el sud de la Rambla i el Passeig de Colom, davant del port de Barcelona, a l'antiga Porta de laPau. El monument va ser construït com a punt culminant de les obres de millora del litoral de Barcelona, fetes amb motiu de l'Exposició Universal de Barcelona de 1888. Inaugurat el 1 de juny de 1888,en plena Exposició, es va convertir de seguida en una de les icones més característiques de la ciutat.
El gran impulsor de la construcció del monument va ser l'alcalde de Barcelona Francesc Rius iTaulet. El finançament va causar una gran polèmica al seu moment. Al principi es va obrir una subscripció popular perquè pogués ser construït gràcies a les donacions dels particulars, però més tardl'Ajuntament de Barcelona se'n va fer càrrec, vist que les aportacions de particulars eren insuficients, i el pressupost inicial, unes 300.000 pessetes, va ser àmpliament superat.
EL DRAC DEL PARC GÜELL:
A l’escalinata de l’entrada principal del famós Parc Güell de l’arquitecte Antoni Gaudi, esta situada la famosa escultura d’una sargantana , rèptil o drac. Aquesta obra s’ha convertit en l’emblemadel famós jardí de Barcelona.
Segons informacions oficials del Parc i de notes del propi Gaudí aquest drac representa la sargantana alquímica (pseudociència sense base científica consideradaprecursora de la química) que simbolitza l’element del foc. Podríem interpretar com una mena de símbol d’autoritat o guardià del parc. El trencadís típic d’aquest arquitecte cobreix tot el drac amb una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la escultura
  • La escultura
  • Escultura
  • la escultura
  • escultura
  • Escultura.
  • Esculturas
  • Esculturas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS