Espanya 1808-1833

Páginas: 2 (440 palabras) Publicado: 22 de noviembre de 2012
Identifica les idees principals d'aquest text i situa aquesta font en el seu context històric.

Aquest text és el Manifest dels perses que és una carta que van enviar un grup d'absolutistesdemanant que el rei tornès i restaurès l'Antic Règim. Es diu que la monarquia absoluta és la solució ja que “és una obra de la raó i de la intel·ligència i que la democràcia no és una bona opció com asistema polític perque és inestable i està molt desorganitzada; és millor la monarquia ja que sol mana el rei.

El contingut ideològic d'aquesta font, pertany al pensament liberal o a l'absolutista?Argumenta la resposta fent referència a frases del text.

És absolutista ja que rebutja la democràcia (“la democracia se funda en la inestabilidad y la inconstancia”) i vol instaurar una monarquia (“enestos gobiernos ha de haber nobles o puro pueblo: excluir la nobleza destruye el orden jerárquico”, “los más sabios políticos han preferido esta monarquía absoluta a todo otro gobierno”, “la monarquíaabsoluta es una obra de la razón y de la inteligencia; está subordinada a la ley divina”)

Exposa breument l'evolució política general d'Espanya entre l'inici de la guerra del Francès i la mort deFerran VII.

Al 1808, amb el motí d'Aranjuez, Ferran VII li pren el tro al seu pare (Carles IV). Aleshores Napoleó convoca als dos a Baiona i aprofita per posar al seu germà, Josep Bonaparte, com acap polític d'Espanya. El 2 de maig de 1808 hi ha una revolta popular coneguda com a guerra del Francès on el poble espanyol lluita contra l'exercit Francès. De 1808-1812 es va crear les juntes dedefensa d'àmbit local que va ser l'única forma de govern. Hi havia 4 tendències polítiques en aquell moment: afrancesats, liberals, conservadors i absolutistes. Els lliberals son els que encapçalaran laresistència i s'organitzen en les juntes de defensa. Un conjunt d'aquests intel·lectuals va a Cadis i proclamen la primera Constitució el 19 de març de 1812. Amb la fi de l'antic règim comença...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Crisis Del Antiguo Régimen En España (1808-1833).
  • Historia de españa 1808-1833
  • La crisis del antiguo regimen de 1808 a 1833
  • La Revolució Liberal (1808-1874) a Espanya
  • Resumen: Historia De España 1808-1833
  • Espany
  • 1808
  • Tema 1: la crisis del antiguo régimen 1808-1833

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS