Esqui equatic

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (277 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 30 de diciembre de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Esquí aquàtic [pic]
L’esqui aquàtic es un esport aquàtic individual en el que una persona esquia sobre l’aigua amb 1-2 esquis o sobre una taula agafat a unacorda anomenada “palonier” que es arrossegada per una motora. En l’esqui aquàtic s’agafen velocitats molt altes i exigeix bons reflexos i equilibris a l’hora derealitzar les maniobres.
L’esqui aquàtic va ser esport d’exhibició als Jocs Olímpics d'estiu de 1972
[pic]

Història
L'esquí aquàtic va ser inventatoficialment el 28 de juny de 1922, quan Ralph William Samuelson, un jove de 18 anys de Lake City, Minnesota, va tenir la idea de lliscar sobre l’aigua amb dos esquisarrossegat per una motora. Aquell mateix dia va decidir provar la seva idea, ajudat pel seu germà. Tots dos van estar provant fins el dia 2 de juliol de 1922,quan Ralph es va adonar que aixecant les puntes dels esquís i inclinat cap enrere, facilitava la pràctica i control en l'aigua.
Els primers esquís que vautilitzar eren dos taulers d'un barril, bullits per poder donar-li forma encorbada a les puntes. La corda que va utilitzar era d'una cortina llarga. Cal dir quel'embarcació que va fer servir mesurava prop de 7 metres i tenis 15 cavalls de potencia.
El 8 de juliol de 1925, durant una exhibició realitzada en el mateix llacPepin, va realitzar el primer salt d'esquí aquàtic, usant una rampa creada pel mateix. Va ser també en aquest any quan Fred Waller patentar els primers esquísaquàtics, denominats Dolphin Akwa Skees. Ralph Samuelson va deixar la practica de l’esqui a causa de un accident laboral el 1937. Va morir de càncer el 1977.
tracking img