estoicisme

Páginas: 3 (518 palabras) Publicado: 22 de febrero de 2014
ESTOICISME
1)
a) Per què a Sèneca li preocupava tant la ira?
Perquè Neró posseïa tot el poder i en el seu palau es vivien els crims més horribles. Tirava als romans als lleons, els decapitava,els tirava als cocodrils i els esquarterava vius. També ordenava assassinar a les verges de Roma, i matar als gladiadors que no havien actuat bé.
b) Com considerava Sèneca la ira?
Segons Sèneca laconsiderava com un problema molt greu. La definia com la més repugnant i embogida de totes les emocions. Pensava que la ira es podía controlar i era algo racional. Creia que era un problema filosòfic quees podía curar.
c) Com consideres la actitud de l’home de la furgoneta?
Crec que és un home sense ànima racional ja que es caracteritza per uns sentiments que no pot controlar i axò és no controlarla seva ira. Com deia Sèneca, hauria de ser pessimista i no tant optimista ja que quan circules pel carrer en cotxe ja has d’anar amb la idea de que no tothom sap conduir tan bé i no sempre anirà totperfecte per les carreteres.
2)
a) Per què diu Sèneca que som com gossos enganxats a la part posterior d’un carro?
Perquè la corretja no ens dóna la suficient llibertat per moure’ns on volem. Pera que siguem feliços, s’ha de seguir al carro i és millor seguir una direcció que no vols seguir que lluitar contra alguna cosa que no pots canviar. La diferència amb un gos és que l’èsser humà potraonar i canviar les coses que vol.
b) Quin era el problema dels rics segons Sèneca?
Creia que les esperances dels rics eren molt elevades i absurdes. I quan més ric ets més esperances tens i quanasquestes es frustren apareix la ira.



c) Quina és la solució per controlar la ira segons Sèneca?
La solució és estar preparat i fer premeditacions tranquil·lament, és a dir, fer-te una idea sobreal que t’estàs exponent i imafinar-te que no tot anirà perfecte perquè no ens agafin desprevinguts.
3)
a) Quin simbolisme tenia la deessa Fortuna?
Per una banda la cornucopia concedia desitjos i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • estoicisme
  • Estoicisme
  • Estoicisme i seneca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS