Estrategia Dels Oceans Blaus Nintendo Wii

Páginas: 6 (1482 palabras) Publicado: 13 de noviembre de 2012
ESTRATÈGIA I NOUS MODELS DE NEGOCI



PRACTICA 2 : OCEANS BLAUS

EMPRESA : NINTENDO





















Nil Serra Tió

Ferran Costa Torres

Xavier Soler Tous

Guillem Roca Ribé

INTRODUCCIÓ



Nintendo és una multinacional del sector dels videojocs fundada el 1889 per Fusajiro Yamauchi com empresa fabricant de cartes per produir hanafuda ("barallade la flor"). Actualment es dedica a la producció de programari i maquinari per videojocs. Les oficines centrals de l'empresa es troben en Kioto, Japó i és presidida per en Satoru Iwata. Amb el temps, s'ha convertit en una companyia de videojocs, creixent fins ser la més poderosa de la indústria. 

Nintendo té la distinció de ser històricament la companyia més antiga i amb més durada en laindústria dels videojocs, a més de ser la més gran i coneguda, com també és l'entitat més dominant en el mercat de les consoles. Fins el 18 d'octubre de 2010, Nintendo havia venut 565 milions d'unitats de maquinari i 3.400 milions de programari.

En els seus inicis era clara que Nintendo es concentrava en productes de lleure. Les cartes de Disney varen vendre milions d'exemplars, i atorgaren a Nintendoprou guanys com per invertir en nous negocis, en particular el de les joguines.

El 1980 Minoru Akawaka crea Nintendo of America i en els anys següents el jove Shigieru Miyamoto, creà les franquícies més famoses de tota la història dels videojocs: Mario, Donkey Kong, The Legend of Zelda etc.







EVOLUCIÓ NINTENDO



Durant la última dècada, Nintendo ha tingut series dificultatsper a mantenir-se viu en el mercat super competitiu dels videojocs. La seva sort va canviar quant van decidir modificar radicalment la estratègia creant un oceà blau. Amb el llançament de la Nintendo Wii a finals del 2006, van recuperar la seva posició de lideratge i es van convertir en el principal rival a vèncer per rivals de la magnitud de Sony (Playstation 3) i Microsoft (Xbox360).

Des de fauns anys, l’industria dels videojocs ha esdevingut un oceà vermell, on la atenció es centra en superar la competència guanyant quota de mercat, capturant als consumidors i venent més que la competència. L’estratègia dels oceans blaus, el contrari, es centra en la creació d’una nova demanda on no hi és, fan el pastís més gran en comptes de lluitar amb els que tenen la part més gran del pastís. Desde el llançament de la Wii, Nintendo ha fet un pas de gegant cap a la fabricació de la competència irrellevant.

Durant els últims 15 anys d’història nintendo ha set sempre en el top 10 de les companyies més innovadores del sector. Però en aquest últims anys la competència estava augmentant molt, guanyant molt terreny en l’àmbit tecnològic. Aquesta avantatge el 2005/2006 ja podia semblarirrecuperable. Si nintendo volia seguir en el bon camí necessitava una nova estratègia i un nou enfocament al mercat, el primer en aconseguir-ho va ser Xbox 360 que va ser llençada el 19 de novembre de 2006 i que va trencar tots els esquemes venent uns vint-i-quatre milions d’unitats davant els 118 millones de PS2 i la game cube amb 22 millones. Quan tothom es pensava que nintendo estava morta en aquestsector (dominat per Microsoft i Sony) ells ja estaven treballant en un projecte que canvies radicalment amb els demés, modificant les variables essencials de la competència i atacant un segment de públic molt més gran i més dinàmic gracies a la nou concepte de joc que tenien pensat dissenyar .





VENDES NINTENDO:

[pic]

Fins el 2006, nintendo havia estat lluitant amb la Playstation 2de Sony i la Xbox de Microsoft de manera equivocada; ja que aquestes 2 marques superaven aïradament a nintendo a nivell tecnològic, trobant un nou segment molt lucratiu que era el de 18-34 anys. La Game Cube de Nintendo, va continuar apostant per el segment de 7-16, el qual només representava un terç de tot el mercat. Això va mermar l’èxit de nintendo.



CREANT UN OCEÀ BLAU



Amb la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nintendo Wii
  • nintendo wii
  • nintendo wii
  • Nintendo Wii
  • tutorial nintendo wii
  • EL SEGON ESTIU DELS TEXANS BLAUS
  • Nintendo wii
  • El Nintendo Wii

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS