Estrategia punto de venta

Páginas: 18 (4259 palabras) Publicado: 19 de abril de 2010
ESTRATÈGIA DE PUNT DE VENDA

Sumari

1. Introducció 2. El punt de venda com element de comunicació 3. Què és el Pla Estratègic del Punt de Venda? 4. Elements clau: segmentació i posicionament 5. Quin és i com desenvoluparé el meu concepte? 6. Com crear un univers d’experiències a la botiga? 7. Com dotaré de personalitat la meva marca? 8. Briefing del punt de venda 9. Merchandising Visual 10.Conclusions

Data d’actualització: 27/03/09

Pàgina 1 de 12

1.

Introducció

En el moment en què ens plantegem obrir el nostre negoci, i tenim la necessitat de tenir un punt de venda físic, és necessària una reflexió estratègica que ens ajudarà a definir la nostra idea de negoci, i el nostre pla de màrqueting. Aquesta és una reflexió prèvia a l’elaboració del Pla d’empresa, i que encap cas substitueix la necessitat d’elaborar aquest pla, ja que el Pla Estratègic del Punt de Venda seria un document que formaria part de l’apartat de màrqueting, però està mancat de planificació d’aspectes funcionals, de gestió, d’organització, i criteris econòmics i financers. L’elaboració del Pla Estratègic de Punt de Venda (PER) ens servirà, entre d’altres coses, per utilitzar-lo enpresentacions del nostre projecte als bancs o possibles inversors, i per transmetre de forma coherent als nostres col·laboradors quina és la filosofia de l’empresa.

2.

El punt de venda com element de comunicació

Avui en dia, el punt de venda és el primer element de comunicació de qualsevol botiga o local de serveis, perquè en ell es donen moltes de les comunicacions que es produeixen entre l’empresai la clientela, com per exemple la comunicació entre els consumidors, les persones usuàries i el personal del negoci, o per exemple el que comuniquen els diferents cartells, la imatge corporativa, les formes de col·locar el producte, etc. És per aquest motiu que és important tenir en compte tots aquests elements de comunicació a l’hora de crear un punt de venda, o de reformar-lo. Sempre que enshem de plantejar canvis en el punt de venda, ho hem de fer pensant en què és allò que volem transmetre a les persones que vinguin a la nostra botiga, i no només això, sinó de quina manera aquests missatges que donarem en el punt de venda contribuiran a reforçar la compra en el procés de decisió de la nostra clientela. Per aquest motiu, és important realitzar primer una anàlisi estratègica de què ésel que volem comunicar, i com ho comunicarem, i per això farem servir el Pla Estratègic de Retail (PER) o Pla Estratègic del Punt de Venda. Aquest PER serà l’eina que ens ajudarà a definir els nostres objectius a nivell de diferenciació de la competència, definició del nostre concepte o escenificació de la caixa escènica de la botiga. Això ens ajudarà a agilitzar les gestions pròpies del dia adia i a fer més fàcils i ràpids els processos d’expansió del nostre concepte. Per tant, no caldrà renovar cada vegada que obrim una nova botiga els plantejaments estratègics del punt de venda. En el moment en què ens plantegem obrir una botiga, una de les primeres coses que hem de fer és descriure quina idea tenim i quins productes o serveis que oferirem tenen valor afegit. En aquest sentit, s’hauràde treballar en el Pla Estratègic de Punt de Venda (PER) d’on i com ha sorgit la idea de negoci, quina oportunitat de negoci he detectat, quines necessitats existents al mercat cobrirà el meu comerç o si tindré alguna especialització concreta, etc. En el cas que l’activitat ja hagi estat iniciada i es produeixi un traspàs, ens hauríem de plantejar les mateixes qüestions, i evidentment tenint encompte ja la història del comerç en qüestió: com és, com el veu la seva clientela, quines coses ens agradaria canviar per adaptarlo al que nosaltres volem oferir, etc.

Data d’actualització: 27/03/09

Pàgina 2 de 12

3.

Què és el Pla Estratègic del Punt de Venda (PER)?

El Pla Estratègic del Punt de Venda o Pla Estratègic de Retail (PER) és l’eina que m’ajuda a respondre les preguntes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estrategias De Punto De Venta
  • ESTRATEGIAS DENTRO DEL PUNTO DE VENTA
  • Punto De Venta
  • Puntos de venta
  • Puntos de Venta
  • PUNTO DE VENTA
  • Punto de venta
  • Punto de venta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS