Estromatolitos

Páginas: 3 (701 palabras) Publicado: 10 de enero de 2015

ESTROMATÒLITS

Els estromatòlits estan formats d’unes algues micra bacterianes que any rere any, es van acumulant unes sobre les altres. Aquestes utilitzen la llum solar per processar el seualiment i el producte de rebuig que precipiten és roca, el que forma una estructura de 30cm d’alt i 60cm d’ample aproximadament. Els estromatòlits són la forma de vida mes antiga que podem observar a laterra, ja que tenen uns 3500 milions d’anys de vida. Les roques més velles que podem observar són les roques ígnies de Groenlàndia, que tenen 3800 milions d’anys, per tant, podríem dir que són unes deles estructures més antigues de la història de la terra.
Van ser els principals productors d’oxigen quan a la terra no hi havia més que diòxid de carboni i altres gasos, ja que necessitaven CO2 peralimentar-se, ja que són algues i fan la fotosíntesi. A canvi del diòxid de carboni, alliberaven oxigen i carbonat de calci.

Formació dels estromatòlits:
Els estromatòlits són estructuresorgano-sedimentàries laminades formades bàsicament de carbonat de calci (CaCO3), ja que fixen el CO2 de l’aire i el converteixen en un sòlid. Creixen enganxats al sòl i emergeixen verticalment d’aquest. Esformen gràcies a unes poblacions d’algues micra bacterianes anomenades cianobacteris que faciliten la precipitació de carbonats.
Però hi ha moltes variants que fan que els estromatòlits es creïn d’unamanera o una altra com, per exemple, la ubicació de la colònia, els sediments que van dipositant-se d’altres substàncies, els raig UV del sol, les corrents oceàniques, la llum, la salinitat, el pH, laprofunditat, la temperatura, els nutrients, etc.
Quan les partícules de carbonat queden atrapades a dalt de l’estromatòlit, ja que la superfície es rugosa, porosa i amb una gran quantitat defilaments, es formen uns cristalls que permeten que l’estromatòlit s’ampliï una capa més, i així successivament.

Estructura dels estromatòlits:
Els estromatòlits estan representats per una gran...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Los Estromatolitos
  • Biominerlizacion De Estromatolitos
  • estromatolitos
  • Estromatolitos
  • estromatolitos
  • Estromatolitos
  • Estromatolitos
  • Estromatolitos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS