estructura de los perfumes

Páginas: 3 (741 palabras) Publicado: 8 de mayo de 2013
Estructura dels perfums

Des d'un punt de vista perceptiu, el perfum es pot descriure com "una barreja de materials odorífers amb identitat pròpia, única i estèticament adequada". És a dir,unacombinació equilibrada de matèries primeres, en la qual cadascuna té un paper important en el resultat final.

En un perfum intervenen nombrosos components diverses procedències: olisessencials, resinoides, absoluts i molècules químiques definides.
Per crear una fragància, el perfumista enumera els components que utilitzarà, però en un ordre directament relacionat amb l'estructura del perfum.
Enobrir un flascó de perfum s'inicia una seqüència de sensacions.

La fórmula estarà formada per tres fases: la sortida o cap, el cos o cor i el fons.
Aquestes tres fases solen definir pel tipus deproductes utilitzats en funció de la seva volatilitat, és a dir del temps d'evaporació de les matèries primeres o els components del perfum.

Notes de sortida o cap: les notes fresques de cap són lasalutació de la fragància. De manera breu, una mica viva, vol cridar la nostra atenció. Aquestes notes són molt efímeres i corresponen als materials més volàtils (cítrics, espígol ...) És la primeraimpressió que es té del perfum quan es polvoritza en la pell. Aquesta percepció és molt important en el moment de triar una fragància, ja que, d'una manera gairebé instantània, el perfum agrada odesagrada. És la nota encarregada de cridar l'atenció.

Els components més utilitzats que determinen la sortida del perfum són: els cítrics, com la llimona, la taronja, la bergamota, la mandarina i elpomelo, els olis essencials agrestes, com l'espígol, la lavandí, l'espígol, el romaní, el farigola i la sàlvia, els productes de notes afruitades de fàcil evaporació, com la poma, la fruita de lapassió, el plàtan, la pera, les cireres, la maduixa i la pinya, i finalment les notes verdes com el gálbano, les molècules químiques que donen sensació d'herba acabada de tallar, de fulles, etc.

Notes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estructura De "El Perfume"
  • El perfume
  • El perfume
  • Perfume
  • perfumes
  • EL PERFUME
  • perfume
  • el perfume

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS