Estructura

Páginas: 2 (359 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2011
Com ja s'ha comentat anteriorment les TIC tenen gran influència en l'estructura social, econòmica i política amb noves formes d'interacció trencant les barreres físiques i geogràfiques i amb unamajor connectivitat entre les persones i el món.
La major part de moviments socials i polítics del món de totes les tendències utilitzen Internet com una forma privilegiada d'acció i d'organització. Undels moviments ha estat les manifestacions a Egipte que han propiciat la reflexió sobre l'ús de de les noves tecnologies de la informació i les comunicacions en les mobilitzacions socials, sobretot lesmassives.
Alguns joves egipcis diuen que les mobilitzacions es venien preparant a través de les xarxessocials d'Internet feia més d'un any. Altres, en canvi, consideren que la població hauria sortit al carrer amb o sense Internet. De tota manera, la xarxa ha complert el paper de mostrar al món lesmanifestacions i de encoratjar noves adhesions
Les mobilitzacions poden succeir amb ajuda de xarxes com Facebook o Twitter. Mentre, l'ocupació d'espais públics continua obrint pas a canvis socials ipolítics, com ho demostren els fets d'Egipte o els succeïts aquí. Aquestes protestes es graven en mòbil i es difonen per Youtube. Aquests processos s´’han organitzat per l'apropiació social d'Internet.Aquesta apropiació d'Internet s’ha transformat en instrument per a l'organització de mobilitzacions físiques. Les cassolades i altres mobilitzacions podien començar amb el soroll de cassoles en unafinestra de barri, però després s'organitzaven a través d'Internet. Les assemblees de barri tenen trobades cara a cara una o dues vegades per setmana, però la resta de temps el debat es manté a través defòrums electrònics.
Des d'aquest punt de vista l'apropiació d'Internet per part de la classe mitja per defensar els seus drets és notable ja que Internet no forma part de les seves reivindicacions....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estructura
  • Estructura
  • Estructura
  • Estructuras
  • Estructuras
  • Estructuras
  • Estructuras
  • Estructuras

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS